Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Blaga: Cea mai potrivită dată a alegerilor - 11 decembrie; PSD nu vrea mulți alegători la urne

Blaga: Cea mai potrivită dată a alegerilor - 11 decembrie; PSD nu vrea mulți alegători la urne

 

Copreședintele PNL Vasile Blaga a afirmat joi că cea mai potrivită dată pentru organizarea alegerilor parlamentare este 11 decembrie, susținând că PSD vrea ca acest scrutin să aibă loc pe 4 decembrie deoarece nu dorește ca la vot să vină cât mai mulți români.

"Premierul a avut discuții și cu dl Dragnea și cu noi vizavi de data alegerilor și desigur există constrângerea constituțională față de stabilirea datei alegerilor. Ar fi fost foarte bine dacă le-am fi putut organiza în noiembrie, dar nu se pot organiza în noiembrie și atunci în discuții au fost 4 sau 11 decembrie (...) și am spus foarte clar dl prim-ministru și eu și doamna Gorghiu că 4 decembrie este o dată foarte nepotrivită din foarte multe puncte de vedere. În primul rând, Parlamentul trebuie să fie reprezentativ, ori gândiți-vă va fi aproape o săptămână de zile libere — Sf Andrei liber, 1, 2 decembrie liber, iar luni este și ajun de Sf Nicolae — și oamenii își vor alege așa cum își vor dori de cuviință și atunci — cu toate că este târziu și eu sunt de acord, dar aceasta este Constituția—, cea mai potrivită dată ca să nu mergem foarte departe este 11 decembrie. Este singurul motiv pentru care noi nu suntem cu 4 decembrie. Adică să vină cât mai mulți români la vot", a spus Vasile Blaga, înainte de Liga Aleșilor Locali ai PNL.

În opinia acestuia, bugetul poate fi discutat și în februarie sau martie anul viitor.

"Altfel nu se ajunge cu bugetul în februarie? Hai să fim serioși! Dacă doresc, dar se pare că nu doresc să vină cât mai mulți români la vot, atunci vor fi de acord cu 11 decembrie. Discuțiile pentru buget pot continua și în februarie și în martie dacă se vrea în Parlament. Am mai avut discuții, am mai avut și bugete făcute în două zile", a arătat liderul PNL, întrebat dacă bugetul va fi întârziat în contextul organizării alegerilor pe 11 decembrie.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut joi, la Constanța, că ''încep să crească bănuielile'' că stabilirea datei alegerilor parlamentare este un joc politic făcut de Guvern pentru PNL.

"Eu i-am spus-o și premierului, și nu i-am spus-o nici cu supărare, nici cu nervi, dar părerea mea este că aici face jocul PNL. Este un joc prost, după părerea mea, pentru că PNL nu așa câștigă sau pierde alegerile, în funcție de dată, dar este foarte greu să nu te gândești în condițiile în care am văzut declarații publice ale unor membri ai Guvernului tehnocrat, care au început să facă politică și să spună că vor să candideze sau vor candida pe listele PNL. Știu că premierul Dacian Cioloș a schimbat câțiva secretari de stat numai pentru faptul că au fost la televizor la câteva emisiuni și i s-a părut că au făcut politică. Și eu am aprobat. Acum, când membri ai Guvernului fac lucrul ăsta, se pare că nu dorește să-i schimbe. Deci încep să crească bănuielile că este un joc politic pentru PNL", a declarat Dragnea.

Referitor la cele trei date propuse de Guvern pentru alegerile parlamentare — 27 noiembrie, 4 decembrie și 11 decembrie, liderul PSD a afirmat că premierul Dacian Cioloș "înclină" pentru 11 decembrie.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

2016-08-25 19:20:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!