Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

VIDEO Festivalul Brazilor de Crăciun - Au fost strânşi 770.000 de euro; creaţia lui Dhaniel Nora - 137.000 de euro

VIDEO Festivalul Brazilor de Crăciun - Au fost strânşi 770.000 de euro; creaţia lui Dhaniel Nora - 137.000 de euro

VIDEO Festivalul Brazilor de Crăciun - Au fost strânşi 770.000 de euro; creaţia lui Dhaniel Nora - 137.000 de euro
 

Festivalul Brazilor de Crăciun (ediţia a XVIII-a), organizat de Salvaţi Copiii România, a adunat 770.000 de euro în urma licitaţiei, din bilete de tombolă şi din sponsorizări, eveniment care s-a desfăşurat, joi, la Stejarii Country Club.

Suma a fost, potrivit organizatorilor, cu 100.000 de euro mai mare decât cea strânsă la ediţia din anul 2017.

Cel mai licitat brad a fost creat de Dhaniel Nora - Purple Flowers, cu sprijinul Sephora, cu numele "În suflet", pentru care a fost oferită suma de 137.000 de euro, banii venind de la doi licitatori - firmele Lidl (77.000 de euro) şi Kaufland (60.000 de euro). În schimb, Dhaniel Nora, fondator Purple Flowers, a promis pentru Kaufland un aranjament floral la sediul firmei, care va fi schimbat lunar, după ce a ridicat oferta în licitaţie.

Pentru ediţia din 2018 a Festivalului Brazilor de Crăciun au fost creaţi, potrivit preşedintelui executiv Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, 18 brazi de Crăciun, la care s-a adăugat şi bradul copiilor de la Salvaţi România. Toţi au intrat, într-o primă fază, în licitaţia de tip silent option, după care au intrat în licitaţia cu strigare.

Gabriela Alexandrescu a spus în deschiderea evenimentului că îşi doreşte să adune fonduri pentru a putea continua să ajute cel puţin 5.000 de copii lipsiţi de posibilităţi.
 


"Ediţia de majorat, de 18 ani, a Festivalului Brazilor de Crăciun are 18 brazi, ca la majorat. Sperăm să putem continua lucrul cu cel puţin 5.000 de copii în anul următor prin fondurile pe care le strângem în această seară şi anterior ediţiei. Anul trecut am avut o ediţie de colecţie, a fost o ediţie foarte fructuoasă, s-au strâns 670.000 de euro, cu care am ajutat 4.520 de copii să meargă la şcoală. Ideea festivalului este aceasta: să prevenim abandonul şcolar şi să investim în copiii care sunt buni, harnici, frumoşi, dar sunt săraci, pentru că în România, din păcate, avem familii care trăiesc cu 60 de lei pe lună, familii care depun toate eforturile să le fie mai bine, dar din cauza diferitelor motive, în special din cauza analfabetismului părinţilor şi a locurilor de muncă prost plătite, nu pot să asigure educaţia copiilor lor", a declarat, pentru AGERPRES, Gabriela Alexandrescu.

Licitaţia a fost deschisă cu bradul creat de Anca Fetcu Lupu, cu sprijinul Olin & Oscar Downstream, numit "Salvează Copilul". Licitaţia a pornit de la suma de 1.000 de euro şi s-a oprit la 4.500 de euro, sumă oferită de RBC România.

Printre cei mai râvniţi brăduţi s-au aflat cel creat Inside Academy, în colaborare cu JYSK România, cu numele "Bradul Inside Academy", achiziţionat de compania Kaufland la preţul de 80.000 de euro; bradul creat de Ioana Uretu - Cărţi, Dulciuri şi Flori & Metropolitan Jewelry, cu numele "Wings to fly", achiziţionat la preţul de 60.000 de euro de firma Catena; şi bradul realizat de Mihaela Bachmann, cu numele "Spărgătorul de nuci", pentru care firma Lidl a oferit 50.000 de euro.

Pentru 40.000 de euro a fost licitat şi bradul creat de WizzDesign & Iulia Totoianu, cu sprijinul Libris.ro, cu numele "Lăsaţi copiii să râdă, 100 de scriitori români pentru Copilărie". Acesta este un brad sub forma unei cărţi cu filele îndoite, pe care sunt scrise 100 de mesaje oferite de 100 de scriitori.

"'Lăsaţi copiii să râdă' este un proiect cu o valoare culturală deosebită, o carte unicat, al cărei loc poate fi într-o bibliotecă publică, un amfiteatru, un muzeu. Majoritatea textelor prezente în acest volum sunt scrise special pentru această campanie şi nu se regăsesc în niciun alt loc. Marile nume ale literaturii române contemporane s-au alăturat cu generozitate, emoţie şi bucurie acestui proiect. Fiecare text care apare în această carte este o lecţie de viaţă, o pildă, o bucată de suflet, un dar", potrivit descrierii făcută de realizatori.

Designerii care au participat la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun sunt Doina Levintza, Stephan Pelger & Club Med, Inside Academy & JYSK România, Dhaniel Nora - Purple Flowers & Sephora, Dorin Negrău, Octavian Roman - Creativ Interior, cu sprijinul Stwoodio, WizzDesign & Iulia Totoianu, cu sprijinul Libris.ro, Anca Fetcu Lupu, cu sprijinul Olin & Oscar Downstream, Nicu Bocancea & Florăria Iris, Veronica Schmidt & Fundaţia Michael Schmidt, Laura Hîncu & Green Spots, Art Safari Bucureşti, Anton Sandu & STYLAND, Tudor Laban & Obsentum, Adela Pârvu & Stona.ro, Ioana Uretu - Cărţi, Dulciuri şi Flori & Metropolitan Jewelry, Maria Finta, Ioana Vallimarescu şi Luiza Niculusca & Time Critical Line, Mihaela Bachmann, Ana & Maria Mohonea - Architectural Christmas. Acestora li s-a alăturat bradul Salvaţi Copiii, realizat cu sprijinul Ştefaniei Mircea.

În precedentele 17 ediţii ale Festivalului Brazilor de Crăciun s-au strâns fonduri în valoare de 4.547.800 euro, din care a fost oferită asistenţă pentru 34.485 de copii.

Comitetul de organizare a Festivalului Brazilor de Crăciun din acest an a fost format din Amalia Năstase, Andreea Raicu, Cornel Ilie, Florentina Tararache, Laura Coroianu, Tereza Munteanu, Jean Paul Bottcher, Gabriela Alexandrescu.

AGERPRES/(AS - autor: Petronius Craiu, editor: Florin Marin, imagine. Marian Vlăduț, redactor video: Marilena Stănescu, grafician: Andrei Cârlan, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: Salvati Copiii Romania/Facebook 

2018-12-07 08:59:05
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!