Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Tova Ringer, în vârstă de 93 de ani, desemnată Miss Holocaust 2018

Tova Ringer, în vârstă de 93 de ani, desemnată Miss Holocaust 2018

Tova Ringer, în vârstă de 93 de ani, desemnată Miss Holocaust 2018
 

Tova Ringer, o femeie în vârstă de 93 de ani care a supravieţuit lagărului de concentrare Auschwitz din Polonia ocupată de nazişti, a câştigat ediţia din 2018 a concursului de frumuseţe Miss Holocaust, organizat în Israel, informează DPA.

Născută în Polonia, Tova Ringer a fost transferată la Auschwitz la vârsta de 14 ani. A petrecut trei ani în acel lagăr, în care a muncit în schimburi de câte 12 ore în fiecare zi.

Duminică, ea a fost desemnată Miss Holocaust 2018, impunându-se într-un concurs de frumuseţe la care au participat 12 concurente.

"Datorită supravieţuitorilor Holocaustului avem astăzi statul Israel şi trebuie să îl protejăm, pentru a cinsti şi mai bine memoria supravieţuitorilor Holocaustului", a declarat câştigătoarea competiţiei.

"Mulţi oameni nu sunt conştienţi de magnitudinea ororilor Holocaustului şi, uneori, există anumiţi oameni care cred că supravieţuitorii Holocaustului nu sunt normali şi că ei exagerează descrierea faptelor de atunci", a adăugat ea.

Părinţii, bunicii şi unii dintre fraţii Tovei Ringer au murit în lagărul de concentrare de la Auschwitz.

Tova Ringer deţine un magazin de bijuterii, pe care l-a deschis în colaborare cu regretatul ei soţ în Haifa, un oraş din nordul Israelului. Ea merge pe jos cel puţin doi kilometri pe zi. Tova are doi fii şi 11 strănepoţi.

Mulţi dintre supravieţuitorii Holocastului se simt stigmatizaţi de acea experienţă, "ca şi cum ar purta o pată", a declarat Tami Sinar, purtătoarea de cuvânt a organizatorilor concursului.

"Acest eveniment oferă concurentelor un sentiment bun, sentimentul că sunt frumoase", a adăugat ea.

AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor online: Simona Aruştei)

2018-10-16 08:55:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!