Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Preşedintele Boliviei a felicitat China pentru succesul misiunii spaţiale Chang'e 4 pe Lună

Preşedintele Boliviei a felicitat China pentru succesul misiunii spaţiale Chang'e 4 pe Lună

Preşedintele Boliviei a felicitat China pentru succesul misiunii spaţiale Chang'e 4 pe Lună
 

Preşedintele Boliviei, Evo Morales, a felicitat China pentru succesul misiunii sale spaţiale Chang'e 4 care explorează faţa nevăzută a Lunii, relatează sâmbătă EFE.

Modulul de asolizare al misiunii Chang'e 4 s-a plasat cu succes pe faţa nevăzută a Lunii, în craterul Von Karman din bazinul selenar South Pole-Aitken (SPA). Roverul chinez a lăsat primele sale urme pe scoarţa selenară joi seară, după ce s-a separat cu succes de modul.

China a devenit astfel prima ţară din lume care a reuşit să plaseze cu succes un dispozitiv spaţial pe faţa nevăzută a Lunii, în cadrul unei misiuni ce face parte din ambiţiosul program spaţial al acestei ţări.

Sonda Chang'e 4 a purtat la bordul ei un modul de asolizare şi un rover autonom. Acesta din urmă are misiunea de a explora suprafaţa selenară şi de a realiza mai multe experimente ştiinţifice.

"Salutăm poporul Chinei şi pe preşedintele său, Xi Jinping, pentru a fi reuşit prima asolizare pe faţa nevăzută a Lunii în cadrul misiunii Chang'e-4, o reuşită care plasează această ţară în avangarda astronauticii mondiale", notează Evo Morales pe contul său de Twitter.

"Suntem mândri de a fi parteneri în tehnologia spaţială", a precizat preşedintele bolivian, într-un mesaj scris în limba spaniolă şi altul în engleză pe această reţea de socializare.

Primul satelit spaţial bolivian - Túpac Katari (TKSAT-1) - a fost construit de China Great Wall Industry Corporation (CGWIC) şi a fost lansat de la o staţie chineză în 2013.

Bolivia este una dintre puţinele naţiuni latino-americane care deţin un satelit şi preconiza lansarea în spaţiu a celui de-al doilea său satelit artificial - Bartolina Sisa - dar proiectul a fost amânat din motive financiare.

AGERPRES/(AS - editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Irina Giurgiu)

2019-01-05 16:49:14
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!