Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Pelicula 'Whiplash' a obținut marele premiu al festivalului de film independent american Sundance

Pelicula 'Whiplash' a obținut marele premiu al festivalului de film independent american Sundance

 

Pelicula 'Whiplash', o dramă care are în centru relația conflictuală dintre un tânăr toboșar de jazz și profesorul său, a obținut marele premiu pentru ficțiune și premiul publicului la cea de-a 30-a ediție a festivalului american de film independent Sundance, informează duminică Reuters și AFP.

 

Foto: www.sundance.org

 

Filmul care îi are ca interpreți principali pe Miles Teller și J.K.Simmons este regizat de tânărul Damien Chazelle, distins și anul trecut la Sundance pentru scurt-metraj.

 

 

Marele premiu pentru documentar și l-a adjudecat 'Rich Hill', realizat de Tracy Droz Tagos și Andrew Droz Palermo și care face portretul a trei adolescenți defavorizați dintr-un orășel din statul american Missouri.

Dintre filmele străine participante la festival, marele premiu pentru ficțiune i-a fost atribuit peliculei 'Matar a un hombre' (Să ucizi un om), a chilianului Alejandro Fernandez Almendras, o cooperare chiliano-franceză, iar marele premiu pentru documentar — unei pelicule care explorează consecințele războiului civil din Siria, 'Return to Homs', semnată de Talal Derki, o producție siriano-germană.

Pe lângă 'Whiplash', au mai primit premii din partea publicului drama etiopiană 'Difret' și documentarele 'Alive Inside: A Story of Music & Memory', despre efectele benefice ale muzicii asupra pacienților care suferă de boala Alzheimer, și 'The Green Prince', povestea adevărată a unui palestinian care a spionat mișcarea Hamas timp de 10 ani în favoarea Israelului.

Între premiile speciale ale juriului și recompensele tehnice acordate, regizorul austriac Hubert Sauper a fost distins pentru 'curajul cinematografic' demonstrat de documentarul său despre neocolonialism, intitulat 'We come as friends', iar 'Happiness', al francezului Thomas Balmes, a obținut trofeul festivalului pentru fotografie.

Peste 120 de lung-metraje au fost prezentate la actuala ediție a festivalului de film independent creat de Robert Redford, care urmează să se încheie duminică la Park City, într-o zonă montană din statul Utah, din vestul SUA. AGERPRES (AS — editor: Mihaela Toth)

2014-01-26 13:54:38
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!