Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Omagiu adus actorilor Virginia Mirea şi Vladimir Găitan la aniversarea celor 58 de ani de la înfiinţarea Teatrului de Comedie

Omagiu adus actorilor Virginia Mirea şi Vladimir Găitan la aniversarea celor 58 de ani de la înfiinţarea Teatrului de Comedie

Omagiu adus actorilor Virginia Mirea şi Vladimir Găitan la aniversarea celor 58 de ani de la înfiinţarea Teatrului de Comedie
 

Teatrul de Comedie a sărbătorit sâmbătă seara, la Sala Radu Beligan, alături de actorii săi şi de invitaţi speciali, 58 de ani de la înfiinţare.

Evenimentul a fost deschis cu un omagiu adus actorilor Virginia Mirea şi Vladimir Găitan, "artişti care au contribuit constant la notorietatea acestui teatru", în cadrul căruia au fost prezentate, în premieră, două filme cu şi despre cei doi mari actori.

Scenograful Puiu Antemir a vorbit, într-un laudatio, despre cariera actorului Vladimir Găitan precizând că l-a cunoscut pe acesta în urmă cu 38 de ani, în 1981.

"Dragă Vladimir, îmi amintesc cu nostalgie de anul în care ne-am cunoscut. Era 1981, acum 38 de ani. O viaţă, o viaţă petrecută în teatru, Teatrul de Comedie. Când am venit eu tânăr scenograf, tu deja aveai multe piese şi spectacole de teatru făcute cu mari regizori şi te priveam cu admiraţie şi respect. (...) Duţule, îţi doresc să rămâi acelaşi profesionist impecabil, acelaşi soţ şi tată iubitor, şi bun gospodar - cum îţi plăcea ţie să spui când erai director de teatru", a spus Puiu Antemir.

Actorul Vladimir Găitan a fost primit pe scenă cu minute întregi de aplauze de cei care au umplut sala mare a Teatrului de Comedie.

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


"Vă mulţumesc din suflet că îmi sunteţi alături şi, evident, mi-ar fi plăcut astăzi să aniversez şi eu astăzi 58 de ani. Din păcate ei sunt mai mulţi şi nu pot decât să vă spun că fiecare întâlnire cu domniile voastre este ca un rămas bun, pentru că de la o vârstă lucrurile încep să capete alte dimensiuni şi viaţa, din păcate, are limitele ei. Eu simt această posibilă despărţire de cei care m-au iubit atât de mult şi de asta mă şi bucur şi vin la aceste întâlniri, tocmai pentru că întotdeauna am sentimentul că e ultima", a afirmat Vladimir Găitan, emoţionat de întâlnirea cu prietenii şi colegii de la Teatrul de Comedie, şi cu publicul său.

Laudatio-ul actriţei Virginia Mirea a fost făcut de Mihaela Teleoacă, care a mărturisit că aceasta este o persoană care "îşi ia meseria în serios, ca nimeni alta" şi " a excelat în fiecare rol pe care l-a jucat pe scena Teatrului de Comedie".

"Ea (n.r. Virginia Mirea) ne face un dar nepreţuit ori de câte ori urcă pe scenă sau joacă în filme, pentru că vocea ei inconfundabilă de face să râzi sau să plângi după bunul ei plac. Pentru că ştie să fie tonică precum o ploaie de vară şi emoţionantă ca o şansonetă cântată de Edith Piaf", spus Mihaela Teleoacă.

Virginia Mirea a fost întâmpinată, de asemenea, la urcarea pe scenă cu minute lungi de aplauze. Artista a mulţumit, în discursul său, atât colegilor cât şi publicului.

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


"Am avut întâlniri minunate pe această scenă, am fost întâmpinată cu braţele deschise pe această scenă. Am fost iubită şi pentru toate astea m-am gândit să scriu câteva rânduri pentru toţi cei care au fost şi nu mai sunt, dar şi pentru cei care sunt, care există şi care fac cu pasiune această meserie, care iubesc această scenă, acest miracol", a spus Virginia Mirea.

Finalul i-a aparţinut actorului George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie, iniţiatorul sărbătorii, care şi-a dorit să le mulţumească tuturor prietenilor teatrului, de la public până la finanţatori.

Seara s-a încheiat cu un recital extraordinar susţinut de violonistul Alexandru Tomescu la celebrul său instrument Stradivarius Elder-Voicu.

Amfitrionul serii a fost actorul Marius Florea Vizante.

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


Printre cei prezenţi la sărbătoarea Teatrului de Comedie s-au aflat actorii Marcel Iureş, Marius Bodochi, Lamia Beligan, Cristian Şofron, Ana Ciontea, Paul Chiribuţă, Anca Pandrea, Gelu Niţu, Lia Bugnar, regizorii Felix Alexa, Andreea Vulpe, soprana Felicia Filip şi soţul ei, regizorul Cristian Mihăilescu, actori, regizori şi scenografi angajaţi ai teatrului.

AGERPRES/(AS - autor: Petronius Craiu, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

2019-01-06 11:10:12
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!