Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?




» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Japonia va anunţa numele oficial al noii ere imperiale pe 1 aprilie

Japonia va anunţa numele oficial al noii ere imperiale pe 1 aprilie

Japonia va anunţa numele oficial al noii ere imperiale pe 1 aprilie
 

Japonia va anunţa numele oficial al noii sale ere imperiale pe 1 aprilie, cu o lună înainte de abdicarea împăratului Akihito, a dezvăluit prim-ministrul nipon Shinzo Abe, vineri, într-o conferinţă de presă, informează Xinhua.

Noul "genko" - termen ce desemnează expresia "numele erei" - va fi aprobat într-o reuniune a cabinetului nipon pe 1 aprilie, înainte ca împăratul Akihito să abdice oficial pe 30 aprilie şi prinţul moştenitor Naruhito să urce pe tronul imperial pe 1 mai, a precizat Shinzo Abe.

În aceeaşi conferinţă de presă, prim-ministrul japonez a declarat că guvernul său a luat decizia de a dezvălui în avans numele oficial al viitoarei ere imperiale pentru a reduce influenţa pe care această schimbare o poate avea uneori asupra vieţilor cetăţenilor niponi.

"Guvernul va depune toate eforturile pentru a pregăti această succesiune imperială istorică, pentru ca poporul să poată să sărbătorească împreună", a mai spus Shinzo Abe.

Împăratul Akihito, în vârstă de 85 de ani, într-o rară cuvântare televizată rostită în august 2016, şi-a exprimat dorinţa de a renunţa la îndatoririle lui de împărat din cauza îngrijorărilor legate de vârsta, sănătatea şi capacitatea lui de a se achita de atribuţiile sale oficiale.

Niciun împărat al Japoniei nu a mai abdicat în ultimii 200 de ani.


Actuala eră imperială japoneză se numeşte "Heisei", care înseamnă "atingerea păcii". Actuala eră a început pe 8 ianuarie 1989, în urma morţii împăratului Showa, mai cunoscut sub numele oficial de Hirohito, tatăl împăratului Akihito.

Deşi Japonia modernă tinde să folosească tot mai mult calendarul gregorian, numele unei noi ere imperiale este important pentru poporul nipon, întrucât are o însemnătate deosebită pentru cetăţenii acestei ţări. Numele noii ere imperiale va fi utilizat şi în documentele oficiale nipone.

AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor online: Simona Aruştei)

2019-01-04 19:21:28
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!