Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Carlos Ghosn va apărea în faţa Tribunalului din Tokyo pentru a clarifica motivele detenţiei sale

Carlos Ghosn va apărea în faţa Tribunalului din Tokyo pentru a clarifica motivele detenţiei sale

Carlos Ghosn va apărea în faţa Tribunalului din Tokyo pentru a clarifica motivele detenţiei sale
 

Avocaţii directorului general de la Renault Carlos Ghosn au depus vineri o solicitare pentru ca clientul lor să poată compărea săptămâna viitoare în faţa Tribunalului din Tokyo, în ideea de a-l obliga astfel procuror să clarifice motivele detenţiei prelungite a lui Ghosn în Japonia, informează AFP.

Carlos Ghosn a dorit să pună în aplicare articolul 34 din Constituţia japoneză, care precizează că "la cerere, o persoană reţinută, poate solicita ca motivul precis al detenţiei sale să fie făcut public la tribunal".

Justiţia japoneză nu poate refuza această solicitare, care permite lui Carlos Ghosn să se prezinte personal împreună cu avocatul său în faţa Tribunalului din Tokyo. Data audienţei a fost fixată pentru ziua de marţi, 8 ianuarie, a precizat tribunalul.

În prezent, Carlos Ghosn, arestat începând cu data de 19 noiembrie, nu poate să facă declaraţii, iar avocaţii săi nu pot să asiste la interogatorii şi nici nu au acces la elementele din dosar.

Solicitarea pentru o audiere publică intervine în condiţiile în care luni Tribunalul din Tokyo a decis să prelungească, cu încă 10 zile, până la data de 11 ianaurie, mandatul de arestare al fostului preşedinte director general de la Nissan, bănuit de abuz de încredere. Concret, procurorii îi reproşează lui Carlos Ghosn că ar fi omis să declare autorităţilor bursiere venituri de aproximativ 5 miliarde de yeni (38 de milioane de euro) realizate timp de cinci ani, între 2010 şi 2015.

Arestarea la data de 19 noiembrie a lui Carlos Ghosn şi Greg Kelly a şocat industria auto mondială, în condiţiile în care Ghosn este recunoscut drept cel care a salvat Nissan de la faliment şi a transformat alianţa Renault-Nissan în cel mai mare constructor auto mondial.

Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile, cu 10,6 milioane de unităţi, mai mult decât Volkswagen şi Toyota.

În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun, etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

AGERPRES/(AS - autor: Constantin Balaban, editor: Mariana Nica; editor online: Magdalena Tănăsescu)

2019-01-04 11:02:41
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!