Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Monden

Monden

Filmul "Gravity" a câștigat duminică seara premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic (Outstanding British Film), alături de premiile BAFTA pentru regie, muzică originală și imagine, în timp ce producția "12 Years a Slave" a câștigat premiul pentru cel mai bun film, conform Reuters.

Iată lista câștigătorilor premiilor BAFTA, pe categorii:

2014-02-17 07:44:00
Vezi Continuarea 

Filmele 'Gravity', '12 Years a Slave' și 'American Hustle', marile favorite la premiile BAFTA

'Gravity', '12 Years a Slave' și 'American Hustle' sunt filmele favorite la cea de-a 67-a ediție a premiilor BAFTA, recompensele cinematografiei britanice, care vor fi decernate duminică, relatează AFP.

Foto: (c) XINHUA ARHIVA/Zou Zheng

Premiile BAFTA sunt considerate de obicei un indicator semnificativ pentru premiile Oscar. În acest an, prezența multor producții britanice ar putea duce la o bună reprezentare a lor în palmares.

Ceremonia, la care va asista și Prințul William, va fi prezentată de actorul Stephen Fry la Royal Opera House din Londra. La categoria cea mai bună actriță concurează Sandra Bullock ('Gravity'), Cate Blanchett ('Blue Jasmine'), Emma Thompson ('Saving Mr. Banks'), Judi Dench ('Philomena') și Amy Adams ("American Hustle"), în timp ce pentru cea mai bună actriță în rol secundar au fost nominalizate Jennifer Lawrence ('American Hustle'), Julia Roberts ('August: Osage County'), Oprah Winfrey ('The Butler'), Sally Hawkins ("Blue Jasmine") și Lupita Nyong'o ("12 Years a Slave").

 

La categoria cel mai bun actor au fost nominalizați Leonardo DiCaprio ('The Wolf of Wall Street'), Tom Hanks ('Captain Philips'), Christian Bale ('American Hustle'), Bruce Dern ("Nebraska") și londonezul Chiwetel Ejiofor ('12 Years a Slave'). La casele de pariuri, care mizează de obicei pe victorii britanice, marii favoriți sunt '12 Years a Slave', actorii și actrițele din film.

 

2014-02-14 15:45:00
Vezi Continuarea 

INTERVIU Jacques Séguéla: Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor

Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicității franceze, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii și pasiunii pentru creativitate.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FLUX

Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franța — Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la București.

În interviul acordat AGERPRES, Séguéla vorbește despre cum o călătorie în jurul lumii și un televizor color i-au schimbat destinul, despre pasiunea și etica din spatele publicității, despre relația cu politicienii ale căror campanii le-a semnat, despre cum i-a spus "Nu" lui Muammar Gaddafi, dar și despre motivul care îl face să refuze oricând să se urce într-un taxi la Paris.

De asemenea, Séguéla apreciază că noile schimbări apărute pe piața publicității române vor face ca acest domeniu să devină din ce în ce mai neperformant și neatractiv pentru companiile din spatele marilor branduri. "E ca și cum ați ști să mergeți pe bicicletă și nu știți să conduceți o mașină", a arătat acesta.

AGERPRES: În tinerețe ați făcut studii de farmacie, dar, la un moment dat, ați decis să aveți alt tip de carieră... când și cum ați știut că alegerea dumneavoastră din tinerețe nu era cariera dorită?
Jacques Séguéla: Am avut mult noroc pentru că am studiat Farmacia la Montpellier. În acea perioadă, trebuia să studiezi timp de cinci ani pentru a fi farmacist. Pentru a fi doctor în farmacie mai aveai nevoie de doi ani de farmacie. Așadar mi-am început doctoratul pe tema industriei plantelor medicinale în lume. Și pentru asta am mers în primul meu tur al lumii.

AGERPRES: În Citroën...
Jacques Séguéla: În Citroën... n-am văzut nicio plantă medicinală, dar am mers cu mașina... târâș-grăbiș timp de doi ani, iar la finalul acestei experiențe am scris o carte. Această carte — "La terre en rond" — mi-a deschis porțile jurnalismului. Am fost publicat în Paris Match, apoi am fost jurnalist la France Soir, ulterior am fost director al grupului France Soir, iar la 30 de ani... am vrut să am firma mea. Pierre Lazareff de la France Soir mi-a zis "Nu rămâne în presă, presa o să moară. Du-te în publicitate, asta e meseria viitorului". El m-a dus spre publicitate.

AGERPRES: Credeți că presa e moartă azi?
Jacques Séguéla: Nu. Printul... Presa nu va muri niciodată. Presa e mai vie ca niciodată azi. Printul este problema. Informația nu va muri niciodată, dimpotrivă, e mai vie ca oricând. Printul este problema. Bine, nici acesta nu va muri niciodată pentru că avem nevoie de imagini fixe. Suntem într-o epocă în care totul se desfășoară cu așa o viteză... e ca și cum imaginile îți intră pe un ochi și ies pe altul. Ei bine, în condițiile acestea simțim nevoia să oprim lucrurile. Când vedeți un titlu de ziar pe hârtie, îl rețineți. Când îl vedeți pe net... nu rețineți nimic. Internetul este vidul absolut. Este vidul creat de prea multe planuri. Hârtia pur și simplu va lăsa loc pentru media electronice. Cred că în viitor împărțirea va fi 30 — 40% print, 60% media electronice. Cred că hârtia se va scumpi, printul va deveni mai rar, mai scump, mai selectiv, iar în print conținutul va merge în profunzimea lucrurilor. Cred că ceea ce înseamnă cotidiene vor deveni reviste, iar revistele... nu știu ce vor deveni...probabil enciclopedii. Există decalajul acesta de ceva timp. Da, presa este în dificultate de ceva timp, dar nu neapărat din cauza internetului, ci mai degrabă pentru că nu a găsit modalitatea de a rentabiliza internetul. Acum se vorbește de numărul de accesări de pe site-urile ziarelor dar, până în prezent, modelul economic al internetului încă nu a fost găsit. Cred că atunci când lucrurile se vor așeza presa își va regăsi identitatea, adică puterea sa.

Țin să subliniez că România este într-un moment critic în aventura sa publicitară, deoarece legea liberticidă și scelerată care scoate din joc agențiile media pentru ca clienții să negocieze direct merge practic contra curentului din lumea actuală a publicității. Merge contra tendinței obligatorii de concentrare, fenomen care se întâmplă în Havas Village. (Concentrarea aceasta — n.r.) protejează coerența și consistența produselor media. Deja se vede sărăcirea, din cauza acestor măsuri. Piața românească de publicitate a pierdut 50% din valoare sa. Și nu, nu din cauza crizei. Criza a redus piețele europene în medie cu 10 — 20%, nicăieri cu 50%. Această scădere este înregistrată din cauza faptului că agențiile au fost private de relația indispensabilă cu media și în al doilea rând de faptul că a fost adus un handicap brandurilor. Companiile din spatele acestor branduri sunt nebune că acceptă așa ceva. Ar trebui să se bată. Altfel, brandurile românești o să își piardă complet valoare până când vor dispărea pentru că nu vor mai avea mijloacele actuale de a se exprima. Iar companiile din spatele brandurilor străine vor investi din ce în ce mai puțin în România, pentru că li se refuză mijloacele moderne de comunicare. E ca și cum ați ști să mergeți pe bicicletă și nu știți să conduceți o mașină... ei bine, în felul acesta toată lumea vă va depăși. Nu înțeleg de ce nu a existat o mobilizare generală a brandurilor, a agențiilor, a jurnaliștilor și a consumatorilor, pentru că, până la urmă consumatorii pierd.

În condițiile acestea publicitatea, în loc să hrănească brandurile, să se joace cu imaginarul consumatorilor, să creeze mișcare economică, este legată la mâini. Dispare un liant indispensabil între media și creativi. Creativitatea a dus publicitatea în secolul XX, iar media au dus-o în secolul XXI.

AGERPRES: Există vreun lucru pe care un om de publicitate nu îl poate vinde?
Jacques Séguéla (râde): Nu trebuie să își vândă sufletul. Niciodată nu trebuie să îți vinzi sufletul. Iar când vine vorba de publicitatea politică trebuie să fii foarte atent. Publicitatea... are toate posibilitățile pentru că are puterea de a seduce. Este domeniul său de activitate. Când seducția este folosită cu scop negativ este foarte periculoasă. Toți marii escroci sunt mari seducători. Un mare publicitar nu trebuie să fie niciodată un mare seducător. Pe primul plan trebuie să fie etica (mai ales când este vorba de campanii politice), morala și bunul gust al publicității. Niciodată nu trebuie să treacă dincolo de aceste frontiere. Eu am refuzat foarte multe campanii politice. Gaddafi mi-a propus timp de zece ani un milion de dolari pentru a mă ocupa de imaginea lui. A insistat de mai multe ori el personal, dar și prin intermediul ambasadorului de la Paris. Gaddafi... Au fost mulți alții, dar nu se poate... Nu știu strict care este puterea publicității în ceea ce privește alegerile. Cu siguranță nu le câștigi doar cu publicitate. Dar când ai mijloacele de a promova un candidat pentru ca acesta să câștige, nu trebuie să îl scapi printre degete. Trebuie să fii sigur de voința democratică a acestui candidat, trebuie să fii sigur de bunele sale intenții față de țara lui și de dorința acestuia de modernizare și trebuie să fii sigur că totul este realizat cu pură onestitate... iar onestitatea este din ce în ce mai greu de găsit.

AGERPRES: Cum i se spune "Nu" lui Gaddafi?

2014-02-14 11:03:05
Vezi Continuarea 

Lil' Kim este însărcinată

Cântăreața rap Lil' Kim, 39 de ani, a anunțat că este însărcinată și că abia așteaptă să devină mămică, conform revistei UsWeekly.

Foto: Concert susținut de Lil' Kim în Club Bamboo din Mamaia — 2009
(c) STEFAN CIOCAN / AGERPRES ARHIVA

"Sunt foarte fericită. Am doar câteva luni de sarcină și abia aștept să devin mămică", a declarat vedeta.

Lil' Kim a aprins zvonurile că este însărcinată când a apărut miercuri, la New York Fashion Week, lăsând să i se vadă abdomenul proeminent. Ea a urcat apoi pe scenă la petrecerea Blonds Fashion Week și a cântat piesa 'Lighters Up', pe care i-a dedicat-o lui Notorious B.I.G.

 

2014-02-14 09:15:00
Vezi Continuarea 

Kate Middleton ar fi din nou însărcinată, cu o fetiță pe care ar urma s-o cheme Diana (presă)

Soția Prințului William al Marii Britanii, Kate Middleton, ar fi din nou însărcinată și ar urma să aibă o fetiță, pe care o va chema Diana, au relatat joi media americane, după ce Ducesa de Cambridge a apărut într-o fotografie cu abdomenul ușor rotunjit, scrie site-ul Elle.fr.

 

Foto: wikimedia.org/Carfax2 


''Sarcina nu este foarte avansată, dar ea (Kate) își protejează deja abdomenul'', a povestit o sursă site-ului Us Weekly.

Potrivit mai multor surse citate de revista Globe, Kate Middleton i-ar fi cerut acordul Reginei Elisabeta a II-a ca pe fetiță s-o cheme Diana, la fel ca pe mama lui William, Prințesa Diana, care a murit într-un tragic accident auto în 1997 la Paris.

În iulie 2013, Ducesa de Cambridge l-a născut pe micuțul George, care a fost botezat pe 23 octombrie.

2014-02-13 18:27:00
Vezi Continuarea 

Premierul belgian va oferi mii de inimi din ciocolată de Valentine's Day

Premierul belgian Elio di Rupo și lideri socialiști vor oferi de Valentine's Day 100.000 de ciocolate în formă de inimă la Bruxelles și în diverse localități din sudul Belgiei, potrivit EFE.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES ARHIVA

'De Valentine's Day, militanți și reprezentanți ai Partidului Socialist vor ieși în stradă vineri și pe tot parcursul acestui weekend pentru a le oferi câte o inimă de ciocolată cetățenilor', a explicat formațiunea politică într-un comunicat. Potrivit acestuia, campania se bazează pe 'solidaritate, o valoare majoră pentru Partidul Socialist'.

2014-02-13 11:25:00
Vezi Continuarea 

Michael Douglas și Catherine Zeta-Jones își vor reînnoi jurămintele

După ce au fost anul trecut la un pas de divorț, Michael Douglas (69 de ani) și Catherine Zeta-Jones (44 de ani) par să-și fi redescoperit relația și doresc chiar să-și reînnoiască jurămintele de credință în fața altarului, conform revistei britanice Grazia.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA/Yang Lei 


Cei doi actori, care au împreună doi copii, Dylan, 13 ani și Carys, 10 ani, s-au despărțit în luna august a anului trecut după 14 ani de căsnicie dar s-au împăcat și doresc să-și reafirme în mod public dragostea pe care și-o poartă, reînnoindu-și jurămintele la 25 septembrie, ziua de naștere a amândurora.

"Michael și Catherine au trecut prin multe în ultimele câteva luni. Ei și-ar dori să-și reînnoiască jurămintele de nuntă și s-au gândit să facă acest lucru chiar de ziua lor, pe 25 septembrie", conform unei surse citate de publicația britanică.

2014-02-12 20:49:00
Vezi Continuarea 

Kim Kardashian va lansa o linie vestimentară pentru copii

Kim Kardashian, mama unei fetițe de 7 luni, creează o linie vestimentară pentru copii, iar articolele cuprinse în această linie vor fi vândute la prețuri foarte accesibile, conform starpulse.com.

Foto: (c) ISABELA PAULESCU / AGERPRES ARHIVA

Plină de inspirație după nașterea fetiței sale, North, din relația cu rapper-ul Kanye West, Kim Kardashian a decis să-și extindă CV-ul în domeniul modei prin lansarea unei noi linii vestimentare.

2014-02-12 17:02:00
Vezi Continuarea 

Fotbal: Mourinho, primul client din Marea Britanie al noului Jaguar F-Type

Antrenorul portughez Jose Mourinho (Chelsea Londra), noul ambasador al mărcii Jaguar, va fi primul client din Marea Britanie al modelului sport F-Type R Coupe, cu un motor V8 de 550 CP, relatează ziarul spaniol AS.

Foto: (c) XINHUA ARHIVA/Liu Xin

2014-02-12 14:58:00
Vezi Continuarea 

Michael Flatley, realizatorul show-ului Lord of the Dance, a transmis un mesaj fanilor din România

Creatorul spectacolului Lord of the Dance, Michael Flatley, își salută spectatorii din România și spune, într-un mesaj transmis acestora, că așteaptă cu entuziasm revederea cu fanii la Sala Palatului, pe 14 martie, potrivit unui comunicat Project Events remis miercuri AGERPRES.

Foto: TiMAF Romania / YouTube

"Salut, România! Noi cei de la Lord of the Dance suntem foarte încântați că vom veni în orașul vostru minunat. Abia așteptăm! Am pregătit un line-up de excepție format din staruri, care vă vor distra și vă vor ridica în picioare aplaudând entuziasmați, cerând mai mult...", spune Michael Flatley în mesajul său.

 

Show-ul Lord of the Dance îmbină măiestria și talentul dansatorilor cu muzica și dansul tradițional irlandez.

"Fanii ar trebui să se aștepte la 21 de scene de dans, cu o acuratețe maximă, muzică dramatică, costume noi — viu colorate și efecte speciale, jocuri de lumini și efecte pirotehnice spectaculoase", spune Flatley în comunicatul citat.

2014-02-12 13:29:00
Vezi Continuarea 

Un fox terrier cu păr sârmos a câștigat a 138-a ediție a Westminster Kenner Club Dog Show

'Sky', un fox terrier cu păr sârmos, a câștigat marți seară cea de-a 138-a ediție a concursului Westminster Kenner Club Dog Show din New York, una dintre cele mai longevive competiții din Statele Unite ale Americii, relatează miercuri EFE.

Foto: MarshallGlobalNews / YouTube

Pentru a paisprezecea oară un fox terrier cu păr sârmos a obținut premiul I la acest concurs, în timp ce nicio altă rasă nu a obținut mai mult de opt premii.

Un număr total de 2.845 de câini din 190 de rase și varietăți au participat la această ediție a popularului concurs. Evenimentul s-a bucurat de un public numeros, care și-a încurajat câinii favoriți, în Madison Square Garden.

2014-02-12 13:22:00
Vezi Continuarea 

Sora vitregă a Juliei Roberts a lăsat o scrisoare acuzatoare la adresa actriței

Sora vitregă a actriței Julia Roberts s-a sinucis, în urmă cu două zile, ingerând o supradoză de medicamente, iar apropiați ai celei dispărute afirmă că acest gest disperat s-ar datora felului în care actrița s-a comportat cu sora ei. Într-o scrisoare de sinucigaș, Nancy Motes o acuză pe Julia Roberts pentru modul în care s-a purtat cu ea, relatează closermag.fr.

Foto: (c) Yang Lei / XINHUA FLUX

Nancy Motes (37 de ani) a fost găsită moartă pe 10 februarie în urma unei supradoze de medicamente. S-a sinucis după ce a scris o scrisoare de cinci pagini, în care își acuză sora vitregă, pe Julia Roberts. Motes spune că actrița nu i-a dat niciodată atenție și că se sinucide din cauza indiferenței sale. O sursă a declarat pentru Daily News: 'Sunt trei pagini de plângeri la adresa comportamentului Juliei, căreia Nancy îi spune direct că este cauza gestului său. Pe altă pagină i-a scris mamei că o iubește și pe alta i-a cerut scuze logodnicului ei, John Dilbeck'.

 

2014-02-12 12:21:00
Vezi Continuarea 

George Clooney a răspuns întrebării unei jurnaliste și a câștigat o călătorie în Grecia

George Clooney nu și-ar fi putut imagina vreodată că, răspunzând politicos, la Berlin, întrebării unei jurnaliste cu privire la repatrierea operelor de artă antice ale Parthenonului va ajunge pe prima pagină a presei elene pe această temă și va câștiga un voiaj oficial în Grecia, comentează marți AFP.

Foto: (c) Zhang Fan / XINHUA FLUX

Actor, producător și regizor, Clooney își prezenta sâmbătă, la cea de-a 64-a ediție a Berlinalei, ultimul film, 'The Monuments Men', care abordează furturile de opere de artă comise de naziști și efortul aliaților pentru a le recupera.

O jurnalistă elenă a considerat nimerit să-l întrebe dacă operele din antichitatea greacă expuse în muzee străine — și mai ales frescele Parthenonului păstrate la British Museum — ar trebui să fie redate Atenei.

2014-02-12 09:29:00
Vezi Continuarea 

Două fiice nelegitime ale lui Nelson Mandela cer să fie recunoscute în testamentul acestuia

Două presupuse fiice nelegitime ale lui Nelson Mandela au întreprins acțiuni legale pentru a li se recunoaște relația cu fostul președinte sud-african, informează agenția locală de știri Sapa, citată miercuri de ziarul ABC.

Foto: (c) Zhang Chen / XINHUA ARHIVA

Onica Mothoa și Mpho Poole au asigurat că sunt rod al relațiilor extraconjugale ale lui Mandela în timpul căsătoriei cu prima lui soție, Evelyn Mase. Avocații celor două femei au sesizat deja justiția pentru a stopa executarea testamentului lui Mandela, care a fost făcut public săptămâna trecută, și în care cele două tinere nu sunt menționate.

Această informație a fost confirmată în cadrul unui program al televiziunii sud-africane de către avocatul Michael Katz, unul dintre administratorii testamentului, la care au apelat cele două tinere — Mothoa și Poole. Katz a dat asigurări că cele două femei nu vor decât să le fie recunoscute numele în textul testamentar și că nu au nicio pretenție financiară. Avocatul a precizat că se va reuni cu ceilalți executanți testamentari ai lui Mandela pentru a dezbate această revendicare.


Averea lui Nelson Mandela este estimată la 46 de milioane de ranzi (peste 3 milioane de euro) și va fi împărțită, conform ultimei sale dorințe, între membri ai familiei, angajați ai săi, instituțiile de educație prin care a trecut și partidului din care a făcut parte, Congresul Național African (CNA).

Rudele cele două femei au explicat în popularul program de reportaje al televiziunii sud-africane "Carte Blanche" că au încercat amândouă să ia legătura cu Mandela pentru ca el să-și recunoască paternitatea, lucru pe care din păcate nu l-au reușit.

2014-02-12 08:48:00
Vezi Continuarea 

Justin Bieber a rămas fără statuia din ceară de la muzeul Madame Tussauds din New York

Statuia din ceară a lui Justin Bieber de la muzeul Madame Tussauds din New York a fost retrasă dintre exponate din cauza degradării accentuate provocate de atingerea sa de către fani, de-a lungul timpului, conform New York Post.

 

Foto: (c) XINHUA ARHIVA/ STR 


Statuia îl reprezenta pe tânărul de 19 ani pe când era încă și mai tânăr, și, în pofida intervențiilor regulate de întreținere, "nu mai aduce deloc cu starul și nici nu face cinste muzeului nostru în starea în care a ajuns", conform managerului general al acestui muzeu, Bret Pidgeon.

2014-02-11 20:49:00
Vezi Continuarea 

Actrița Scarlett Johansson va primi un premiu César onorific

Actrița americană Scarlett Johansson va primi la sfârșitul lunii februarie un premiu César onorific, a anunțat marți, într-un comunicat, Alain Terzian, președintele Academiei de Artă și Tehnică Cinematografică din Franța, transmite AFP.

Foto: (c) Yan Ting / XINHUA ARHIVA

Distincția va fi oferită la 28 februarie în cadrul celei de-a 39-a ceremonii a premiilor César, echivalentele franceze ale Oscarurilor.

Descoperită la vârsta de 14 ani, când a jucat alături de Robert Redford în 'The Horse Whisperer' (1998), Scarlett Johansson a filmat pentru mari regizori, printre care frații Coen, Brian de Palma sau Christopher Nolan.

Succesul mondial al filmului 'Lost in Translation' de Sofia Coppola, în 2003, i-a dezvăluit talentulîntregii lumi, iar ulterior a devenit muza lui Woody Allen pentru 'Match Point', 'Scoop' și 'Vicky Cristina Barcelona'.

2014-02-11 17:15:00
Vezi Continuarea 

POP-ROCK INTERNAȚIONAL - Blackmore's Night

Compusă din britanicul Ritchie Blackmore și Candice Night, trupa Blackmore's Night este adepta rockului tradițional cu puternice influențe folk. Duo-ul britanico-american s-a înființat în 1997 și a lansat, până în prezent, opt albume de studio, cel mai recent fiind ''Dancer & the Moon'', distribuit de casele de discuri Frontiers Records pentru Europa și Universal Music pentru Canada și SUA.

Foto: www.thegauntlet.com

Povestea Blackmore's Night a început în 1989, când Candice Night, o admiratoare a formației Rainbow, l-a întâlnit pe Ritchie Blackmore, membru fondator Deep Purple și Rainbow, pentru a-i cere un autograf. Doi ani mai târziu, relația dintre cei doi s-a consolidat, nu în ultimul rând datorită pasiunii comune pentru muzica renascentistă. Primul proiect artistic comun al celor doi a prins contur în anul 1995, în perioada înregistrării albumului ''Stranger in Us All'' de către Rainbow, la care Candice a contribuit cu o parte din versuri și cu backing-vocals. În 1997, Ritchie a hotărât să înființeze, împreună cu Candice, o nouă trupă, cu un stil aparte, diferit de ceea ce făcuse cu Deep Purple și Rainbow. Astfel s-a născut Blackmore's Night, a cărei titulatură e un joc de cuvinte format din numele celor doi.

Primul material discografic al trupei Blackmore's Night s-a intitulat ''Shadow of the Moon'' și a fost lansat la 2 iunie 1997. Genul abordat a fost rock cu accente celtice, folk și neo-medievale. Ritchie s-a ocupat de chitara electrică, acustică, bas, mandolină și tobe, pe când Candice a asigurat partea vocală. I-au ajutat încă cinci muzicieni. Albumul a fost un succes, rezistând în topurile germane timp de 17 săptămâni și fiind vândut, numai în Japonia, în peste 100.000 de exemplare. Invitatul albumului a fost Ian Anderson, component al formației Jethro Tull, care interpretează partitura de flaut a cântecului ''Play Ministrel Play''.

 

În 1999, cei doi, alături de o pleiadă de opt muzicieni, au compus cel de-al doilea album Blackmore's Night, ''Under a Violet Moon'', lansat la 25 mai. Materialul a primit premiul New Age Voice și a fost produs de Ritchie Blackmore, Jeff Glixman și Roy McDonald. Printre piesele ce ies în evidență se numără ''Morning Star'', ''Beyond the Sunset'' și ''Fools Gold''.

Cel de-al treilea material discografic din istoria Blackmore's Night a marcat introducerea în sunetul trupei a unor tonalități mai puternice de chitară electrică și o îndreptare spre un rock mai bine conturat, fără a fi însă ignorate lait-motivele medievale și folk. Lansat la 10 iulie 2001 sub egida SPV/Steamhammer, a ajuns pe locul 32 în topurile australiene și pe 81 în cele elvețiene. În 2004, albumul avea să devină de aur, în urma vânzărilor din Cehia. Totodată, a fost unul dintre cele 10 albume bestseller în Rusia anului 2001, single-ul ''Times They are A Changing'' staționând în topul 20 rusesc timp de 9 săptămâni. Alte piese de rezistență de pe acest album au fost ''Home Again'' și ''All Because of You''.

 

Cel de-al patrulea album de studio marca Blackmore's Night a fost ''Ghost of a Rose'', lansat pe piață la 30 iunie 2003 și distribuit de SPV. Cuprinde atât piese proprii, cât și preluate, precum ''Diamond and Rust'' de Joan Baez și ''Rainbow Blues'' a celor de la Rainbow. Și acest capitol din istoria duo-ului s-a bucurat de aprecieri, atingând poziția cu numărul 11 în topurile germane și poziția 39 în cele suedeze. Albumul s-a vândut foarte bine în Cehia, iar piesa ''Way to Mandalay'' a fost preluată de celebrul Axel Rudi Pell pe albumul din 2014 — ''Into the Storm''. Albumul conține hiturile ''Cartouche'' și ''Loreley'', nelipsite din repertoriul live al trupei.

2014-02-11 14:16:00
Vezi Continuarea 

Shirley Temple (biografie)

Shirley Temple s-a născut la 23 aprilie 1928, în Santa Monica, California. A fost unul dintre actorii de succes din perioada Marii Depresiuni, ajungând să fie considerată un copil-minune. Ea este considerată actrița din istoria cinematografiei care a jucat cel mai bine rolurile de copil.

Foto: WIKIPEDIA

Shirley Temple a fost fiica unui director de filială bancară. Educația de bază a primit-o în familie, după care a urmat Școala de fete din Westlake.

În 1932, când nu avea decât patru ani și urma cursurile unei școli de dans, a fost descoperită de un ''căutător de talente'' de la Hollywood. A debutat într-un act dintr-o piesă burlescă interpretată de copii, iar în 1934 a primit primul rol principal în filmul ''Stand Up and Cheer''. Încă înainte de apariția filmului, a încheiat un contract pe șapte ani cu compania americană ''20th Century-Fox''. Filmul cu cel mai mare succes la spectatori este ''Baby Take a Bow''. Au urmat alte 24 de producții cinematografice având-o ca protagonistă pe micuța Shirley, fata cu părul buclat, filme ce au adus studioului hollywoodian profituri nete de aproximativ 30 de milioane de dolari.

În anul 1937, Shirley Temple avea un venit anual de 307.014 dolari, ocupând locul al 7-lea în topul celor mai bogați oameni din America. La fiecare zece zile, alți 10.000 de dolari proveneau din reclame, cu numele său ajungând să fie botezat până și un zgârie-nori construit la New York (''Shirley-Temple-Building'').

Și-a încheiat cariera cinematografică în 1950, la vârsta de 22 de ani. Cel de-al 42-lea film de lung metraj și ultimul din cariera sa de actriță s-a intitulat ''A Kiss for Corliss''. A continuat să apară la televiziunea americană în rolul de povestitoare sau ca realizatoare de spectacole și, între 1957-1960, în serialul ''Shirley Temple Story-book'', după care s-a retras definitiv din viața artistică.

2014-02-11 13:49:00
Vezi Continuarea 

Mark Zuckerberg, cel mai important filantrop din SUA în 2013

Mark Zuckerberg, fondatorul și patronul Facebook, a fost desemnat cel mai important filantrop din Statele Unite ale Americii în 2013 datorită unei donații de aproape 1 miliard de dolari către o organizație non-profit din Silicon Valley, informează marți AFP.

Foto: TheStreet / YouTube

Mark Zuckerberg și soția sa, Priscilla Chan, s-au situat pe primul loc în clasamentul anual al celor mai mari donatori din SUA în 2013, clasament stabilit de publicația 'The Chronicle of Philanthropy'. În vârstă de 30 de ani, cei doi sunt cei mai tineri filantropi care s-au aflat vreodată în fruntea acestei liste.

 

2014-02-11 09:09:00
Vezi Continuarea 

Leonardo DiCaprio este gata să facă pe ecran 'tot ce vrea' regizorul Scorsese

Leonardo DiCaprio, nominalizat la premiul Oscar, categoria cel mai bun actor, pentru rolul din 'Lupul de pe Wall Street', are 'aceleași gusturi' ca Martin Scorsese și spune că ar fi gata să facă pe ecran 'tot ce vrea' regizorul.

Foto: (c) Yang Lei / XINHUA FLUX

Intervievat de presă cu ocazia tradiționalului dejun al nominalizaților, organizat la Beverly Hills, actorul a recunoscut că ultimul film al celor doi prezintă pe ecran 'multe obiceiuri abjecte', relatează marți AFP. 'Am vrut să fie un film edificator și să arătăm exact această parte sumbră a culturii noastre. A fost o reacție la ceea ce s-a întâmplat în 2008', la criza financiară, a declarat DiCaprio.

 

2014-02-11 08:39:00
Vezi Continuarea