Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Premiera in Romania: expozitie de obiecte din sticla fuzionata, creata integral de copii si adolescenti

Premiera in Romania: expozitie de obiecte din sticla fuzionata, creata integral de copii si adolescenti

 

 

Premiera in Romania: expozitie de obiecte din sticla fuzionata , creata integral de copii si adolescenti

“Recital de culori in sticla fuzionata”

Miercuri, 13 august 2014, la Biblioteca Judeteana “ Panait Istrati” din Braila a avut loc vernisajul   expozitiiei de grup intitulata “Recital de culori in sticla fuzionata”.

Lucrarile din sticla fuzionata surprind prin nonsalanta exprimarii cromatice dispuse in ritmuri pe alocuri picurate de culoare, uneori abia atingand suprafata sticlei, alteori cu izbucniri grafice inedite, dand nastere la un intreg recital expozitional de culori inglobate in sticla modelata termic.

Mentionam faptul ca aceste creatii din sticla fuzionata au fost realizate in cadrul workshop-ului care a facut parte din ansamblul larg de manifestari dedicate copiilor si adolescentilor , “Clubul de vacanta”, proiect unic in Romania, initiat si dezvoltat de catre colectivul Bibliotecii Judetene “Panait Istrati” , fapt pentru care ii multumim. In cadrul Clubului de vacanta s-au desfasurat 31 de ateliere creative, de limbi straine, activitati in aer liber si activitati sportive, care au atras zilnic la Biblioteca peste 200 de copii.

Este important de evidentiat faptul ca lucrarile in sticla fuzionata, realizate de copii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani, au fost create la prima “intalnire” cu sticla. In acelasi timp, expozitia este prima expozitie de obiecte fuzionate din Romania, continand  creatii realizate integral de copii si adolescenti.  

In cadrul workshopului, participantii  au valorizat conceptul de upcycling prin crearea de obiecte unice si interesante folosind drept materie prima ambalajele din sticla. In ce s-a transformat sticla dupa reciclare, veti putea viziona in cadrul expozitiei.

Va invitam la “Recital de culori in sticla fuzionata”, avand ocazia sa-i cunoasteti pe expozanti:Andrei Sandu, Bianca Elena Gorgovan, Catalina Ioana Dumitrascu, Dante Oprisan, Daria Neagu-Cogalniceanu, David Neagu-Cogalniceanu, Denis Ginsac, Denisa Enache, Dragos Ene, Eduard Leonard Cochirleanu, Elena Anghel, Elena Navia Spicu, Emma Popp, Iulia Teodoru, Malina Delia Baciu, Mara Bibicu, Mihai Papadopol, Rares Emilian Nitu, Razvan Iosif, Stefan Alexandru Petcu, Stefan Papadopol, Stefania Caraua, Stelian Sandu, Teodor Nectarie Buiescu, Erika si Andreea .

Expozitia a fost insotita de fotografii realizate de artistul fotograf Marius Papadopol  care  a surprins expozantii pe parcursul elaborarii creative a obiectelor din sticla fuzionata.

Prezentarea a fost  realizata de prof. si artist plastic Marilena Ioanid, creatoare de opere pure, fapte frumoase si priviri caline.

Albumul  expozitiei “Recital de culori in sticla fuzionata”  poate fi vizionat aici  :

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.752792741449217.1073741834.261976990530797&type=1

Expozitia poate fi vizitata pana in data de 25 august 2014.
2014-08-18 08:25:53
camelia.neagucogalniceanu
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
1 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!