Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Preambul pentru licitația AraArt numărul 27: reîntâlnirea a două jumătăți dintr-o lucrare semnată de Nicolae Tonitza

Preambul pentru licitația AraArt numărul 27: reîntâlnirea a două jumătăți dintr-o lucrare semnată de Nicolae Tonitza

 

Galeria de Artă și Casa de Licitație AraArt organizează miercuri, 9 decembrie 2015, o licitaţie cu lucrări de artă plastică şi decorativă, printre care se numără o operă rară semnată de Nicolae Tonitza, o lucrare cu o poveste incredibilă, care a fost readusă la viață de specialiștii AraArt.

“O întâmplare fericită a făcut ca, după multe decenii, două jumătăți ce alcătuiesc împreună o trăire și un sentiment tonitzian, să se fi reîntâlnit. Lucrarea vandalizată, a fost împărțită în două piese, care au urmat destine diferite de la inadmisibila lor separare, dar care s-au păstrat într-o stare de conservare bună. Un miracol! Bucuria de a readuce împreună cele două fragmente ale lucrării este nemăsurată și poate cel mai mare cadou pe care munca noastră de cercetare ni-l poate oferi.”, a declarat Prof. Dr. Ariadna Zeck, istoric de artă și expert evaluator AraArt. 

Lucrarea “Zăpadă pe acoperișuri”, compoziție de iarnă în ulei pe carton semnată dreapta sus, cu brun – TONITZA și evaluată de experții AraArt la suma de 6500 euro, și-a găsit jumătatea pierdută, “Iarna pe uliță”, evaluată la suma de 3500 euro. Astfel, în Licitația AraArt numărul 27, cele două lucrări vor putea fi adjudecate de noi proprietari sau chiar de un singur proprietar, care, dacă va dori, va putea beneficia de expertiza AraArt pentru montarea celor două piese într-un întreg.

Cercetările multiple de ordin tehnic, istoric și știinfic vor putea avea ca rezultat transformarea celor două părți ce alcătuiesc lucrarea într-o operă rară și de mare importanță pentru întreaga creație a lui Nicolae Tonitza. Specialiștii AraArt garantează că procesul de recuperare al picturii tonitziene se va derula fără a lăsa urme ale intervenției lor. Mai jos puteți observa o simulare cu lucrarea finală, așa cum ar putea arăta ea după recondiționarea la cererea noului proprietar.

current

Expoziția care anticipează Licitația este deschisă colecționarilor și iubitorilor de artă la Casa Capșa în perioada 8-9 decembrie,  între orele 11 și 19.

Celalalte lucrări şi detaliile tehnice vor fi disponibile în curând pe site-ul Galeriei de Artă şi Casei de Licitaţii AraArt, www.araart.ro

***

Casa de licitaţii AraArt s-a deschis în septembrie 2010, având însă activitate de galerie încă din anul 2005. Galeria s-a remarcat în activităţi de ambientare a diferitelor spaţii cu lucrări de autor, prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alături de instituţii culturale şi educaţionale de referinţă din România (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Institutul de Istoria Artei, I.N.O.E. etc.). În plus, oferă consultanţă de specialitate asupra stării de conservare şi furnizează soluţii de panotare corectă a lucrărilor din importante colecţii private.

Autor: Cernica Luiza - go to Facebook Profile

2015-12-03 14:20:01
Membri
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
1 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!