Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Vaslui: Apel depus la hotărârea de respingere a ordonanței președințiale pentru retragerea jandarmilor din Pungești

Vaslui: Apel depus la hotărârea de respingere a ordonanței președințiale pentru retragerea jandarmilor din Pungești

 

Simona Niculescu, activistă pentru drepturile omului și specialistă în drept european, a depus marți, la Judecătoria Vaslui, prin avocata sa, Oana Iovu, apel la decizia de respingere a ordonanței președințiale pentru ridicarea statului de 'zonă specială de siguranță publică' și repectarea dreptului la libera circulație a cetățenilor din Pungești, solicitată în instanță în cursul săptămânii trecute.

 

Foto: AGERPRES FLUX / ADRIAN CUBA

 

Potrivit avocatei Oana Iovu, apelul la respingerea ordonanței președințiale ar trebui să se judece în regim de urgență.

'Rămâne de văzut ce înseamnă 'urgent' în viziunea magistraților vasluieni, fiindcă au demonstrat că le place să se grăbească încet', a declarat, pentru AGERPRES, avocata Oana Iovu.

Magistrații de la Judecătoria Vaslui au respins joia trecută cererea de emitere a unei Ordonanțe Președințiale depusă de Simona Niculescu prin care se cerea retragerea echipajelor de jandarmi din comuna vasluiană Pungești și respectarea dreptului la libera circulație pe teritoriul comunei.

Practic, prin această cerere, solicitanta a solicitat ridicarea statutului de zonă specială de siguranță publică impus printr-un ordin al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în comuna vasluiană Pungești, acolo unde reprezentanții Chevron lucrează pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de șist din județ.

Magistrații de la Judecătoria Vaslui au publicat, luni, motivarea de respingere a ordonanței președințiale.

Duminică, 8 decembrie, reprezentanții Jandarmeriei au anunțat că Pungești a fost declarată 'zonă specială de siguranță', din cauza incidentelor violente din ziua precedentă, atunci când cei aproximativ 500 de protestatari ar fi distrus gardurile amplasate pe terenul concesionat de Chevron. AGERPRES / (AS — autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frățilă)

2013-12-17 19:29:33
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!