Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Timiş: Cod portocaliu de inundaţii, cu debitele râurilor în creştere

Timiş: Cod portocaliu de inundaţii, cu debitele râurilor în creştere

Timiş: Cod portocaliu de inundaţii, cu debitele râurilor în creştere
 

Debitele cursurilor de apă în bazinele hidrografice Timiş şi Bega sunt în creştere în judeţul Timiş şi se află sub atenţionare Cod portocaliu de inundaţii până miercuri la ora 18.00, populaţia din zona Nădrag fiind atenţionată despre pericolul unor depăşiri ale cotelor de inundaţii.

Directorul Administraţiei Bazinale Apele Banat (ABAB), Titu Bojin, a declarat că cele mai mari probleme sunt în zona montană, de est, a judeţului Timiş, la Poeni - Făget şi Nădrag.

"Pe Bega avem probleme la Poeni, unde echipele noastre sunt la faţa locului şi sunt în legătură permanentă cu primăria Poeni. Cotele sunt în creştere, s-a atins deja la cota de inundaţie şi suntem spre cota de pericol pe anumite sectoare. În zona Nădrag avem probleme în ceea priveşte nivelurile; o casă este în băltire, dar apa începe să crească mai mult în zona Crivina", a afirmat Titu Bojin.

Şeful ABAB a mai adăugat că sunt probleme pe drumul de legătură dintre Criciova şi Nădrag, în zona localităţii Nădrag, unde se pregătesc atât populaţia, cât şi efective ale ISU Timiş care sunt deja prezente în zonă pentru a interveni imediat, dacă va fi cazul, pentru protejarea obiectivelor din localitate şi a caselor.

Cele mai importante depăşiri ale cotelor de apărare se înregistrează pe râul Saşa, afluent al râului Bega, la staţia hidrometrică Poieni, unde cota este de 112 cm, pe râul Nădrag, afluent al Timişului, la Nădrag, unde cota este de 14 cm şi pe râul Bistra, afluent al Timişului, la staţia hidrometrică Obreja, unde cota este de 226 cm, pe râul Sebeş, afluent al Timişului, la Turnu Ruieni unde cota este 334, pe râul Rusca, afluent al Bistrei, la Voislova 238.

Specialiştii ABAB monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă, iar formaţiile de lucru, cât şi formaţia de intervenţie sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune.

AGERPRES/(AS - autor: Otilia Halunga, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

2019-05-01 12:44:50
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!