Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Tomac: MP va anunța candidatul pentru Primăria Capitalei în 6 februarie

Tomac: MP va anunța candidatul pentru Primăria Capitalei în 6 februarie

 

Președintele executiv al Mișcării Populare, deputatul Eugen Tomac, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Bistrița, că în data de 6 februarie va fi anunțat candidatul pentru Primăria Capitalei, în cadrul unui Colegiu național, și că, în opinia sa, nu există un om mai bine pregătit să conducă Bucureștiul decât Traian Băsescu.

"Domnul președinte Traian Băsescu este în continuare omul politic către care își îndreaptă speranța foarte mulți bucureșteni. Convingerea mea este că, la ora actuală, în București nu există un alt om politic mai bine pregătit să preia Bucureștiul din haosul în care a intrat. (...) În mod clar, este nevoie de o mână hotărâtă, care să pună ordine și să dezvolte mai departe acest oraș important, capitala țării. Însă, legat de candidatură, nu am luat nicio decizie, nu s-a discutat. Sondaje, noi nu am făcut în București, dar am văzut celelalte sondaje și nu putem să fim decât încântați de modul în care ne privesc bucureștenii. În data de 6 februarie am convocat Colegiul național al MP și cu acel prilej vom anunța toți candidații partidului nostru", a spus Tomac.

Liderul MP a făcut un apel către Guvern să modifice modul în care vor fi organizate alegerile locale din 5 iunie, astfel încât primarii să fie aleși din două tururi de scrutin, iar președinții de consilii județene să fie aleși din nou uninominal, tot în două tururi.

Eugen Tomac spune că este "deranjant" modul în care liberalii cer, în prezent, două tururi de scrutin la primar și consideră că "principalii vinovați" pentru forma actuală a legii sunt Alina Gorghiu și Mihai Voicu.

"Vreau să vă anunț că principalii vinovați de legea actuală privind alegerea primarului într-un singur tur sunt Alina Gorghiu și Mihai Voicu. (...) Această inițiativă legislativă a fost gândită de către domnul deputat Mihai Voicu, prezentată în Parlament de către deputatul Mihai Voicu, în calitate de președinte al Comisiei de Cod electoral, iar încercarea din ceasul al doisprezecelea de a spune că ei nu au nicio vină este un mare neadevăr și o mare minciună și cred că acest lucru trebuie spus răspicat", a mai adăugat președintele executiv al MP.

AGERPRES / (A — autor: Tina Țucui, editor: Marius Frățilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)

2016-01-29 14:19:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!