Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Tobă: Am finalizat împreună cu AEP legislația primară pentru buna defășurare a alegerilor locale

Tobă: Am finalizat împreună cu AEP legislația primară pentru buna defășurare a alegerilor locale

 

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a anunțat vineri că a fost finalizată legislația primară pentru desfășurarea alegerilor locale.

"Noii prefecți au fost numiți în urma evaluării pe care am făcut-o la MAI. Noi, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă, am finalizat legislația primară pentru buna desfășurare a alegerilor locale, suntem într-un calendar, într-un grafic cu această organizare. Am mai făcut o analiză și asupra a ceea ce s-a întâmplat în anii electorali anteriori și am văzut că și în 2009 MAI a avut presiune continuă nedreaptă. La un moment dat am considerat că acea presiune a fost doar pentru a-i știrbi autoritatea, a decredibiliza ministerul și poate chiar de a timora efectivul", a spus Tobă cu prilejul ședinței de bilanț a activității Poliției Române pe 2015.

El a menționat că a observat același lucru și în 2012.

"Vă asigur că noi ne vom face datoria conform calendarului pe care l-am stabilit și îl avem în derulare. Nu am luat măsuri speciale, sunt măsuri pe care le-am luat în fiecare an electoral și știți foarte bine că MAI, prin tot ceea ce a făcut în organizarea alegerilor, a arătat imparțialitate, fermitate, aplicarea legii și același lucru vom face și anul acesta, cu o singură diferență — că anul acesta, în conformitate cu prevederile legislative, Autoritatea Electorală Permanentă este cea care organizează alegerile, Guvernul, prin ministerele care au atribuțiuni, sprijină organizarea acestor alegeri. Aceasta vom face", a explicat ministrul Tobă.

AGERPRES/(A — autor: Iulia Carciog, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

2016-02-19 15:19:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!