Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Senat: Alegerile parțiale, organizate într-un singur tur de scrutin; în caz de balotaj, în două

Senat: Alegerile parțiale, organizate într-un singur tur de scrutin; în caz de balotaj, în două

 

Plenul Senatului a aprobat, marți, ca alegerile parțiale să se desfășoare într-un singur tur de scrutin, iar ca excepție, în caz de paritate, să fie organizat un al doilea tur.

Foto: (c) Simion MECHNO/ AGERPRES ARHIVĂ

Senatorii au adoptat, cu 88 de voturi pentru, 35 împotrivă și două abțineri, Ordonanța nr. 12/2014 care pune în acord dispozițiile referitoare la alegerile parțiale din legea privind alegerea Camerei Deputaților și a Senatului, din legea care vizează alegerea autorităților administrației publice locale, precum și din legea administrației publice locale nr. 215/2001 și legea privind statutul aleșilor locali cu decizia Curții Constituționale nr. 503/2010.

Guvernul precizează că legea actuală nu reglementează criteriul desemnării câștigătorului alegerilor parțiale și nici calea de urmat în cazul unui balotaj.

Potrivit ordonanței, alegerile parțiale se desfășoară într-un singur tur, cel mai bine clasat candidat urmând a fi declarat câștigător. În caz de balotaj, se va organiza un nou tur de scrutin, la două săptămâni de la primul, la care vor participa doar candidații care se află în această situație.

O altă modificare adusă de ordonanță vizează faptul că propunerile de candidatură trebuie să cuprindă circumscripția electorală și colegiu uninominal în care candidează, numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul, locul și data nașterii, ocupația, profesia, iar în cazul alianțelor politice sau electorale, partidul care i-a propus.

"Partidele politice, alianțele politice sau electorale nu pot propune candidaturi independente", se mai arată în textul Guvernului.

Caracterul legii este organic, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.

AGERPRES/ (AS — autor: Cătălina Barbu, editor: Georgiana Tănăsescu)

2014-04-15 13:36:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!