Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Meleșcanu: Până la următoarele alegeri ar trebui găsită o soluție care să ofere o mai bună legitimitate primarilor

Meleșcanu: Până la următoarele alegeri ar trebui găsită o soluție care să ofere o mai bună legitimitate primarilor

 

Până la următoarele alegeri locale ar trebui găsită o soluție care să ofere o mai bună legitimitate primarilor în cadrul comunităților din care provin, a declarat vineri, la Deva, vicepreședintele ALDE, Teodor Meleșcanu.

"De la bun început, am susținut ideea că, în mod normal, un primar, pentru a avea legitimitate, trebuie să fie ales cu un număr important de voturi din comunitatea lui. Actualul sistem, care se bazează pe alegerea celui care are cel mai mare număr de voturi, a făcut ca, în multe localități, să fie primari care, de fapt, nu reprezintă localitatea și interesele oamenilor. Așa că, din punctul nostru de vedere, în continuare rămânem deschiși ideii că trebuie să se revadă sistemul acesta de alegere al primarilor", a spus Meleșcanu.

El a precizat, însă, că ALDE nu impune o soluție anume referitoare la revizuirea modalității de alegere a primarilor.

În ceea ce privește alegerea primarilor din două tururi de scrutin, vicepreședintele ALDE a apreciat că în acest fel câștigătorul obține, în al doilea tur, mai mult de jumătate din voturi, ceea ce-i conferă legitimitate.

"În două tururi de scrutin se ajunge, în mod inevitabil, la cineva care câștigă cu majoritate de 51%, ceea ce-i dă o legitimitate. Înseamnă că între el și celălalt contracandidat lumea s-a pronunțat mai mult pentru unul dintre ei și la un nivel mare, oricum, care reprezintă ceva din comunitate", a arătat Teodor Meleșcanu.

În opinia sa, mai există timp pentru găsirea unei soluții referitoare la revizuirea modului de alegere a primarilor, subiectul urmând să fie discutat în coaliție.

Vicepreședintele ALDE s-a aflat vineri la Deva pentru a-l susține pe candidatul ALDE Ioan Ovidiu Popa în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului, la alegerile parțiale din 5 noiembrie.

AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Diana Dumitru)

2017-10-27 19:09:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!