Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

MAI: Procesul de vot în Deva și în 16 comune a început la ora 7,00; nu s-au semnalat situații grave

MAI: Procesul de vot în Deva și în 16 comune a început la ora 7,00; nu s-au semnalat situații grave

 

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că procesul de votare în localitățile în care au loc alegeri parțiale a început duminică la ora 7,00 și nu au fost semnalate situații grave sau incidente de ordine publică.

"Până la acest moment nu au fost semnalate situații grave sau incidente de ordine publică în legătură cu deschiderea secțiilor și începerea votării. Toate sesizările privind săvărșirea de contravenții sau infracțiuni electorale vor fi cercetate cu celeritate", a anunțat, duminică, purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

Campania electorală s-a desfășurat în condiții de normalitate, fără incidente grave, mai informează purtătorul de cuvânt al MAI, precizând că polițiștii efectuează cercetări în 5 dosare penale pentru coruperea alegătorilor, precum și cu privire la 4 fapte contravenționale, a informat Dajbog.

MAI precizează că, pentru desfășurarea alegerilor în condiții de siguranță și legalitate, acționează peste 700 de polițiști, jandarmi și pompieri. După încheierea votării, vor asigura pe timpul transportului securitatea dosarelor întocmite de birourile electorale după numărarea voturilor.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a solicitat structurilor de ordine publică atenție sporită, astfel încât procesul electoral să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, a mai spus Dajbog.

MAI menționează că au loc alegeri pentru primar în municipiul Deva și în 15 comune: Bocsig — județul Arad, Nicșeni — județul Botoșani, Călărași — județul Cluj, Pantelimon și Bărăganu — județul Constanța, Telești — județul Gorj, Balș — județul Iași, Bîrghiș — județul Sibiu, Drăgoiești — județul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia — județul Teleorman, Checea — județul Timiș, Oșești — județul Vaslui, Vlădești — județul Vâlcea.

De asemenea, sunt organizate alegeri pentru consiliul local din comuna Mereni, județul Constanța.

Pentru buna organizare a scrutinului electoral, MAI a asigurat achiziționarea a 93.370 de timbre autocolante, 480 de ștampile cu mențiunea votat și a 86 de plicuri din plastic transparent înseriate prevăzute cu sistem de sigilare în care vor fi introduse ștampilele cu mențiunea 'votat' după încheierea votării, precizează Dajbog.

AGERPRES/(AS — autor: Alina Novăceanu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

2017-11-05 11:00:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!