Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Un total de 150 de piese, validate pentru Eurovision România

Un total de 150 de piese, validate pentru Eurovision România

 

150 de piese au fost validate pentru Eurovision România, dintre acestea urmând să fie selectate titlurile finaliste, informează un comunicat al televiziunii publice remis AGERPRES.

Foto: eurovision.tvr.ro

Potrivit TVR, 159 de piese au fost înscrise în cursa pentru desemnarea reprezentantului României la concursul Eurovision 2014, cu 11 mai multe decât la selecția de anul trecut. Dintre acestea, 150 au fost validate în urma verificării dosarului de înscriere iar 9 au fost respinse, neîndeplinind toate condițiile impuse de regulament. Din totalul pieselor înscrise, 71 au fost trimise organizatorilor prin e-mail iar 88 au ajuns în plicuri la Registratura TVR.

Numărarea și verificarea plicurilor conținând melodiile trimise s-au desfășurat luni și marți la sediul TVR, când documentele au fost deschise și verificate în prezența unui notar autorizat. Perioada de înscrieri pentru etapa națională a concursului s-a încheiat vineri, 14 februarie, la ora 20,00, pentru înscrierile expediate în plicuri și la ora 00,00, pentru cele trimise prin e-mail.

Vedete autohtone, dar și mulți compozitori străini — italieni, spanioli, greci, belgieni, norvegieni — speră să reprezinte România la concursul de la Copenhaga, din luna mai. Cei care au trecut de verificarea dosarului intră la preselecție, miercuri și joi (19 și 20 februarie), când juriul de specialitate va alege cel mult 12 piese pentru finala națională.

Tudor Turcu, VH2, Vizi Imre, Blaxy Girls, Dan Helciug, Ștefan Stan, Paula și Ovi, Bere Gratis, Mirela Vaida, Naomi, Anthony Icuagu, Jazzy Jo, The Zuralia Orchestra, Orlando Ivan (Radio 21), Silvia Dumitrescu, Ozana Barabancea, Andrei Leonte, Cobzality feat. Matilda Pascal Cojocărița, Andreea Olariu, Renée Santana, Alexandra Crăescu, Cezar Dometi și alte nume devenite celebre în concursurile de talente se numără printre cei pe care publicul i-ar putea vedea pe scena concursului, dacă piesele lor vor trece de preselecția din 19 și 20 februarie. În aceeași competiție intră și câteva compoziții semnate de Smiley, Marius Moga sau Cristian Faur. 

Melodia câștigătoare va fi aleasă pe 1 martie, într-un spectacol televizat, cu public, desfășurat la Teatrul Dramatic "Sică Alexandrescu" din Brașov, spectacol prin care posturile TVR își lansează grilele de programe pentru această primăvară.

"Anul acesta, pe 1 martie, pregătim un spectacol pe care noi ni-l dorim extraordinar: spectacolul lansării grilelor de primăvară ale TVR și finala în care alegem reprezentantul României pentru Eurovision 2014. Pe 1 martie, acum 46 de ani, se lansa Cerbul de Aur, prima sa ediție fiind la Brașov, la Teatrul 'Sică Alexandrescu'. Avem toate motivele să ne întoarcem la Brașov și vă așteptăm pe toți să ne fiți alături!", a spus Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision.

Pe site-ul oficial al competiției, eurovision.tvr.ro, se găsesc toate informațiile despre concurs, dar și noutățile din țară și din străinătate pe subiectul Eurovision.

Concursul cântecului european se va desfășura la Copenhaga, Danemarca, în 6, 8 și 10 mai. România va participa în cea de-a doua semifinală a concursului, cea din 8 mai, alături de Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta, Macedonia, Finlanda, Irlanda, Slovenia, Belarus, Grecia și Elveția.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghiță, editor: Antonia Niță)

2014-02-18 20:07:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!