Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Cele mai extravagante avioane de lux din lume

Cele mai extravagante avioane de lux din lume

 

Site-ul Flightfox a întocmit un clasament al primelor zece companii aeriene care asigură zboruri de lux pasagerilor, fiind ghidat de criterii precum dimensiunea și confortul scaunului, meniul și atenția acordată de însoțitoarele de zbor sau de factorul "rockstar", care înglobează servicii ce includ, de la șampanie și pijama, la transferul cu limuzina de la aeroport la hotel, informează online ziarul spaniol ABC.

Foto: abc.es

1. Singapore Suite, compania Singapore Airlines
Prima impresia este aceea că te afli într-o cameră de hotel: ușile glisante și copertinele permit izolarea completă a cabinei. Meniul este servit din veselă creată de casa Givenchy și include o sticlă de șampanie Dom Pérignon 2004. Compania pune la dispoziția pasagerului și o pijama. Un adevărat lux pentru acest zbor care costă 2.565 de euro pentru o cursă între Singapore și Bombay.

2. Cathay Pacific First Class Suites, compania Cathay Pacific
Cathay Pacific, companie aeriană cu sediul la Hong Kong, oferă călătorilor de la clasa întâi scaune care se transformă în paturi și un ecran LCD tactil cu care își pot regla poziția, aprinde sau stinge luminile. În decoruri florale create de artistele Maria Lobo și Linda Leviton, zborul devine o adevărată relaxare. Pasagerii își pot alege filmele sau muzica preferate, încărcate pe dispozitivele electronice, și au la dispoziție un USB. Deși nu există un bucătar-șef la bord, pasagerii se pot delecta cu caviar stropit cu o sticlă de șampanie Krug Grand Cuvée. O adevărată experiență de lux la prețul de 550 de euro zborul între Taipei și Hong Kong.

3. Emirates First Class Suites, compania Emirates Airlines

Clasa de lux oferită de compania Emirates a devenit cunoscută datorită filmelor (Sex in The City, între altele). Fiecare cabină este dotată cu uși glisante, minibar personal, lumină reglabilă, dulăpior și toaletă personală. La cerere, scaunul poate fi transformat într-un pat cu lenjerie și pijama incluse. Meniul, apropiat gusturilor europene fără să excludă delicatesele arabe, este servit în veselă de porțelan Royal Doulton cu tacâmuri semnate de Robert Welch. Cel mai ieftin bilet pentru un zbor între Auckland și Bristanne (Australia) este de 635 de euro. În preț este inclus și transferul cu limuzina de la aeroport la hotel.

4. Etihad Diamond First, compania Etihad Airways
Un zbor de la Bombay la Dubai, contra a 700 de euro biletul, oferă o pijama, un bucătar-șef personal și o limuzină pentru transfer. Pasagerii au la dispoziție un minibar și un dulap într-o cabină complet izolată, unde pot face chiar și masaj. La ora cinei, cabina se transformă într-un salon de restaurant.

5. Lufthansa First Class, compania Lufthansa
Compania aeriană germană Lufthansa se strecoară printre concurentele asiatice pe locul 5 cu propunerea sa de clasa întâi. Compania nu pune la dispoziție cabine speciale, însă scaunele pot fi transformate într-un pat confortabil cu pijama inclusă. Meniul include caviar și șampanie și este asigurat transferul cu limuzina de la aeroport la hotel. Cel mai ieftin bilet costă 4.200 de euro pentru un zbor din Pretoria la Berlin.

6. Oman Air First Class, compania Oman Air
Pe acest zbor pasagerii se pot bucura de confortul celui mai lung scaun rabatabil din lume. Se pot conecta la internet și vorbi cu rudele sau pot rezolva probeleme de afaceri, având în vedere că avionul dispune de propriul wifi și de o gamă de dispozitive electronice, smartphone-uri sau tablete. Conexiunea la internet costă între 3 și 30 de euro (în funcție de dispozitiv și de perioada de timp), care se adaugă la cei 3.000 de euro biletul pentru un zbor între Oman și Londra.

7. Qatar First Class, compania Qatar Airways
Caviarul însoțit de șampania Krug Grand Cuvée au un gust deosebit pe zborul Qatar Airways, la clasa întâi. Compania oferă un serviciu de telefonie, încărcătoare USB și alte servicii de birotică, inclusiv o imprimantă. Cel mai ieftin bilet costă 528 de euro între Doha și Riad.

8. Asiana First Class Suite, compania Asiana
Compania sud-coreeană Asiana se strecoară în acest top 10 datorită ecranelor de 32 de inci în fiecare cabină de lux, pilotelor, papucilor și kit-ului de cosmetice marca Bulgari. Fiecare pasager are la dispoziție un minibar. Cum nu există dulap personal, însoțitoarele de zbor preiau hainele celor care se îmbracă în pijamale și le plasează într-un compartiment special. Cel mai ieftin biet costă 3.150 de euro pentru un zbor între New York și Seul.

9. ANA First Square, compania ANA
Compania aeriană japoneză All Nippon Airways (ANA) pune la dispoziția pasagerilor un ecran tactil prin care își reglează scaunele, lumina și volumul din difuzoare. Cabinele sunt dotate cu televizoare și telefon prin satelit gratuit. Pasagerii au la dispoziție un dulap pentru haine sau pantofi. Tot acest confort costă 7.500 de euro pentru un zbor între Los Angeles și Tokyo.

10. JAL Suite, compania Japan Airlines
Compania aeriană japoneză JAL asigură cabine de lux în care scaunele se transformă în paturi comode prevăzute cu perne și plăpumi. Stewardesele pun la dispoziția pasagerilor pijamale și au grijă să-i învelească astfel încât să nu răcească. Un tratament împărătesc, la prețul de 2.880 de euro pentru un bilet între Tokyo și Jakarta.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu)

2014-09-24 13:02:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!