Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Legea care reglementează producerea energiei din surse regenerabile, modificată de Camera Deputaților

Legea care reglementează producerea energiei din surse regenerabile, modificată de Camera Deputaților

 

Plenul Camerei Deputaților a aprobat marți cu 243 voturi pentru, 21 abțineri și 46 împotrivă OUG nr.57/2013 privind modificarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile, menită să echilibreze menținerea investițiilor în acest domeniu și prețul energiei electrice obținute din surse regenerabile.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / CRISTIAN NISTOR

 

"Este o ordonanță extrem de importantă pentru sistemul energetic național care are în vedere translatarea plății certificatelor verzi pe o perioadă de trei ani. Tranzacționarea certificatelor verzi să se facă pe bursă și are în vedere stoparea creșterii accelerate a contribuției pentru energia regenerabilă în facturile consumatorilor casnici și industriali. Prin această lege am dorit să stabilim un echilibru între ceea ce înseamnă menținerea investițiilor în domeniul regenerabil și prețul energiei electrice care se reflectă în facturile consumatorilor casnici și industriali", a afirmat marți, în plenul Camerei Deputaților, ministrul delegat pentru energie, Constantin Niță.

Președintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, a subliniat că actul normativ consolidează cadrul legal din acest domeniu și limitează "supracompensarea" producătorilor de energie din surse regenerabile.

Potrivit unui amendament propus de Comisia de Industrii și adoptat de plenul Camerei Deputaților, începând cu anul 2014 ANRE monitorizează anual cotele anuale realizate de energie electrică regenerabilă care beneficiază de certificate verzi și estimează pe site-ul propriu și informează Guvernul până la data de 30 iunie a anului curent nivel cotei anuale obligatorii de energie regenerabilă care beneficiază de certificate verzi pentru anul următor.

Deputatul Lucian Nicolae Bode a explicat că deputații PDL au votat împotrivă pentru că "OUG nr.57/2013 omoară piața" și a rugat Guvernul să ia măsuri de creștere a producției de energie din resurse regenerabile. AGERPRES/(A,AS — autor: Livia Popescu, editor: Mihai Simionescu)

2013-12-17 15:20:31
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!