Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

IPS Teofan: Dumnezeu și familia trebuie să fie cuvinte fundamentale pentru poporul român

IPS Teofan: Dumnezeu și familia trebuie să fie cuvinte fundamentale pentru poporul român

 

Dumnezeu și familia sunt cele două cuvinte fundamentale care trebuie să caracterizeze poporul român, a declarat Înalt Preasfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la manifestările de la Iași prilejuite de împlinirea a 155 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA/ADRIAN CUBA 


'Am rostit o scurtă rugăciune în această zi binecuvântată. Rugăciunea rostită se așează ca o nădejde că ceea ce s-a împlinit acum 155 se întărește, se menține și se adâncește. 24 ianuarie este zi de aniversare, de conștientizare.

Această dublă fațetă, ca ea să se împlinească, putem fi ajutați de două cuvinte pe care măritul domn Alexandru Ioan Cuza le-a rostit, cuvinte rostite de câteva ori înainte de ceremonia aceasta. Dumnezeul părinților noștri a fost cu țara, a fost cu noi. Acolo unde nu este familie, nu este societate și fără societate nu poate fi națiune, spunea măritul domn.

Dumnezeu și familia, aceste două cuvinte rostite pot fi împlinite dacă românul de astăzi și românul de mâine încearcă să înțeleagă că sunt fundamentale', a spus în cuvântul său ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

La manifestările prilejuite de împlinirea a 155 ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească este prezent președintele Senatului, Crin Antonescu, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Apărării, Mircea Dușa, ministrul Marilor Proiecte, Dan Șova, ministrul Mediului, Rovana Plumb, oameni politici și reprezentanți ai administrațiilor județene din Moldova. AGERPRES/(AS — autori: Gabriel Apetrii, Daniela Malache, editor: Diana Dumitru)

2014-01-24 12:00:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!