Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Iohannis: Germanii din România sunt parte integrantă a istoriei şi identităţii ţării noastre

Iohannis: Germanii din România sunt parte integrantă a istoriei şi identităţii ţării noastre

Iohannis: Germanii din România sunt parte integrantă a istoriei şi identităţii ţării noastre
 

Germanii din România sunt parte integrantă a istoriei şi identităţii ţării noastre, a declarat, miercuri seara, preşedintele Klaus Iohannis, la recepţia de Ziua Unităţii Germane.

"Germanii din România sunt parte integrantă a istoriei şi identităţii ţării noastre, reprezentând şi un liant deosebit al relaţiei bilaterale", a spus el.

Klaus Iohannis a amintit că Germania se află în Top 3 al investitorilor din România, cu peste 10 miliarde de euro. Această sumă, a punctat el, "demonstrează angajamentul profund".

Şeful statului a vorbit, în discursul său, despre "spiritul de la Sibiu", demonstrat în timpul summitului din mai.

"Spiritul unei uniuni care doreşte să îşi protejeze cetăţenii şi să investească în viitorul noilor generaţii, rămânând unită şi solidară în faţa numeroaselor provocări", a subliniat acesta.

Potrivit lui Iohannis, "dincolo de acţiunea politicienilor, contribuţia determinantă la excelenţa relaţiei bilaterale actuale au adus-o cetăţenii celor două ţări".

Recepţia a marcat 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, moment pe care Iohannis l-a numit "un pas decisiv către o Europă unită, liberă şi democratică".

"Reunificarea poporului german, la 3 octombrie 1990, a creat premisele unui viitor prosper, definit de valorile libertăţii şi democraţiei, dar şi ale reunificării întregii Europe. Statele Europei sunt menite să fie împreună şi vor creşte numai împreună. Acesta este fundamentul proiectului european", a punctat şeful statului.

El a vorbit şi despre eforturile României la consolidarea proiectului european. "România şi-a asumat pe deplin responsabilitatea de a face Uniunea mai puternică şi, în ciuda provocărilor, aportul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene la obţinerea consensului statelor membre a fost însemnat, având ca obiectiv aprofundarea integrării europene", a afirmat şeful statului.

Preşedintele a mulţumit Germaniei "pentru susţinerea principială pe care a manifestat-o constant pentru eforturile ferme şi consecvente" depuse pentru apărarea şi consolidarea statului de drept în România.

"Societatea românească rezonează profund şi cu maturitate faţă de acest obiectiv, iar succesul covârşitor al referendumului privind justiţia, pe care l-am convocat şi câştigat, pe 26 mai, împreună cu aproape 6,5 milioane de români, a dovedit-o cu prisosinţă", a punctat Klaus Iohannis.

AGERPRES/(AS - autor: Oana Ghiţă, editor: Andreea Rotaru, editor online: Adrian Dădârlat)

2019-10-02 20:09:37
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!