Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Gabriela Firea: Posturile de medicină şcolară, acoperite cu personal în proporţie de 80%

Gabriela Firea: Posturile de medicină şcolară, acoperite cu personal în proporţie de 80%

Gabriela Firea: Posturile de medicină şcolară, acoperite cu personal în proporţie de 80%
 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că în prezent posturile de medicină şcolară sunt acoperite cu personal în proporţie de 80% iar investiţiile în echipamente, mobilier medical şi materiale sanitare se ridică la 18 milioane de lei.

"Datorită acţiunilor Primăriei Municipiului Bucureşti, realizate prin ASSMB, Reţeaua de Medicină Şcolară din Bucureşti a devenit un model de bune practici la nivel naţional. Astfel, în prezent avem o acoperire cu personal de 80% a posturilor de medicină şcolară, faţă de 70% în anul 2017, concomitent cu o creştere cu 161 a numărului total de posturi - medici şi asistente. Investiţiile în echipamente, mobilier medical şi materiale sanitare se ridică la 18 milioane de lei, din care aproape 3 milioane de lei pentru aparatura medicală din cabinetele stomatologice", a declarat Firea, conform unui comunicat de presă transmis de PMB.

Ea a menţionat că municipalitatea a promovat o modificare legislativă care permite finanţarea salariilor personalului medical din cabinetele şcolare de la bugetul local. În acest fel, a putut fi majorat cu 161 numărul de posturi din medicina şcolară, de la 850 la 1.011 de posturi, şi a fost angajat personalul necesar pentru funcţionarea acestor cabinete.

"S-au încheiat contracte de mentenanţă pentru echipamentele stomatologice şi contracte pentru deşeurile periculoase şi menajere. Tot personalul medical a făcut cursuri de prim-ajutor, de legislaţie medicală şi cursuri de sterilizare stomatologică. Sunt foarte bucuroasă să vă anunţ că aceste acţiuni au avut rezultate concrete, palpabile, de care beneficiază elevii din şcolile bucureştene din toate sectoarele şi, pe cale de consecinţă, şi familiile acestora", a spus edilul general.

Conform PMB, în prezent, Reţeaua de Medicină Şcolară din Capitală are 448 de cabinete de medicină şcolară generală, 150 de cabinete stomatologice, nouă cabinete medicale universitare. Un număr de 500.000 de elevi şi 119.000 de studenţi sunt îngrijiţi în aceste cabinete. Toţi copiii beneficiază de tratamente stomatologice gratuite (sigilări, detartraje, tratament carii, extracţii dentare) şi, mai nou, de tratamente ortodontice cu aparate dentare mobile şi fixe, prin programele lansate de PMB, prin ASSMB.

"Primăria Capitalei, prin ASSMB, a investit consistent, în ultimii doi ani, pentru dotarea cabinetelor de medicină şcolară şi pentru a reduce deficitul de personal din acest sector, domeniu ignorat de administraţiile anterioare. La preluarea mandatului actual, investiţiile în cabinetele medicale şcolare erau extrem de reduse, iar una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntau şcolile a fost lipsa personalului medical specializat, din cauza insuficienţei fondurilor alocate de la bugetul de stat", se arată în comunicatul PMB.

AGERPRES/(AS - autor: Irinela Vişan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

2018-12-18 16:05:18
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!