Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

#europarlamentare2019 ''Obiectiv Terra'', un apel ecologic adresat candidaţilor în alegerile europene

#europarlamentare2019 ''Obiectiv Terra'', un apel ecologic adresat candidaţilor în alegerile europene

#europarlamentare2019 ''Obiectiv Terra'', un apel ecologic adresat candidaţilor în alegerile europene
 

''Obiectiv Terra!'' - astronauţi, personalităţi şi tineri militanţi pentru climă au lansat un apel către candidaţii în alegerile europene, cerându-le să se angajeze pentru măsuri care să răspundă provocărilor ecologice, informează duminică AFP.

Suspendarea subvenţionării energiilor fosile, stăvilirea artificializării terenurilor, accelerarea "retragerii de produse ecocide precum glifosatul" figurează în acest "plan transpartizan", susţinut de astronauţii francezi Michel Tognini şi Jean-Francois Clervoy, de astronautul german Klaus Dietrich Flade şi de astronauta britanică Helen Sharman.

Acest apel, lansat la iniţiativa aviatorului francez Gerdard Feldzer şi a fotografului Yann Arthus-Bertrand, este destinat să fie semnat de cetăţeni, dar şi de candidaţi, de maniera "pactului ecologic" pe care militantul ecologist şi fost ministru francez al Mediului Nicolas Hulot a făcut să fie semnat în 2007 de candidaţii în alegerile prezidenţiale franceze, explică iniţiatorii lui.

"Zburăm cu 108.000 de km/oră la bordul unei nave spaţiale denumite Terra. Noi suntem pasagerii, responsabili de viitorul ei. Trebuie să o protejăm, pentru că nu avem o planetă de rezervă", se spune în text, care îndeamnă de asemenea la taxarea carburanţilor în transportul aerian, maritim şi fluvial şi la accelerarea lansării transporturilor durabile.

"Facem apel la candidaţii în alegerile europene din mai 2019. Vom vota pentru cei care se vor angaja să facă tot posibilul pentru ca aceste măsuri să fie adoptate în viitoarea legislatură", subliniază semnatarii, "convinşi că printr-o UE unită, umanistă, primitoare şi solidară, aceste măsuri vor permite să fie onorat Acordul de la Paris privind clima".

Printre alţi susţinători ai apelului se numără cântăreţul francez Alain Souchon, preşedintele organizaţiei Călătorii lumii, Jean-Francois Rial, cofondatorul organizaţiei Medici fără Frontiere Xavier Emmanuelli, fostul ministrul francez al Mediului Bruce Lalonde, preşedintele Ligii de protecţie a păsărilor, Allain Bougrain-Dubourg.

El a fost semnat de asemenea de animatori ai mişcărilor tinerilor pentru climă, înfiinţate în ultimele luni în numeroase ţări ale UE, precum Italia, Marea Britanie sau Polonia.

AGERPRES/(AS - autor: Adriana Matcovschi, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)

2019-05-13 08:45:29
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!