Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Europa a trecut şi ea în 2019

Europa a trecut şi ea în 2019

Europa a trecut şi ea în 2019
 

După Oceania şi Asia, Europa a trecut şi ea în 2019, cu mari focuri de artificii şi apeluri la unitate şi înţelegere, după un an tumultuos, relatează AFP.

 

 

Sursa foto: (c) Zheng Huansong / XinhuaPreşedintele Vladimir Putin le-a cerut ruşilor, în mesajul său televizat de Anul Nou, să lucreze împreună pentru "a ameliora bunăstarea şi calitatea vieţii, pentru ca toţi cetăţenii ruşi să simtă schimbări pozitive în anul care începe".

 


Foto : (c) Sputnik/Mikhael Klimentyev/Kremlin via REUTERS


"Trebuie să fim o echipă sudată şi solidă", a adăugat el, în timp ce focuri de artificii aprindeau cerul unei Moscove înzăpezite.

Noul An este celebrat în Rusia pe nouă fuse orare succesive.

Grecia a trecut în Noul An cu un foc spectaculos de artificii deasupra Acropole, cea mai cunoscută destinaţie turistică din Atena.

Sursa foto: (c) ORESTIS PANAGIOTOU / EPASpectacolul pirotehnic a avut loc în pofida unei ploi torenţiale, fiind transmis în direct la televiziune.

 


Foto: (c) Alkis Konstantinidis / REUTERS


Prim-ministrul Alexis Tsipras a promis în discursul de Anul Nou că "2019 va fi un an al renaşterii pentru ţara noastră".

Grecia a lăsat "zilele mohorâte" ale programului său de austeritate în urmă în 2018. "Eforturile poporului grec au dat roade", a spus el, în contextul în care Grecia a ieşit în august din programul de salvare, după opt ani de eforturi.

 

Sursa foto: (c) ORESTIS PANAGIOTOU / EPASuedia a marcat trecerea în 2019 cu un program tradiţional de televiziune la muzeul în aer liber Skansen, care domină capitala Stockholm.

Actorul Mikael Persbrandt a recitat poemul lui Tennyson "Ring Out Wild Bells", după care a avut loc la miezul nopţii un foc de artificii.

Poemul clasic al lui Tennyson este recitat din 1895 la muzeul Skansen înainte de trecerea în Noul An. Totuşi, până în 2014, numai o actriţă, Margaretha Krook, a citit poemul. În ultimii ani acesta a fost recitat de diverşi actori şi actriţe, dar alegerea unui bărbat pentru 2018 a generat proteste în rândul actriţelor şi o petiţie pe YouTube.

Parizienii au întâmpinat anul 2019 cu un spectaculos show de artificii şi lumini deasupra Arcului de Trumf, din capătul faimosului bulevard Champs-Elysees, relatează dpa.

 

Sursa foto: (c) ETIENNE LAURENT / EPASpectacolul de lumini a început punctual la miezul nopţii, iar imaginile difuzate de televiziuni par să indice o asistenţă de câteva sute de mii de persoane.

În timpul show-ului, numele echipei de fotbal care a câştigat campionatul mondial a fost proiectată pe Arcul de Triumf.

 


Foto: (c) Christian Hartmann / REUTERS


Ca şi în anii precedenţi, după un şir de atacuri criminale, au fost luate măsuri stricte de securitate. "Vestele galbene" au anunţat şi ele un protest pe Champs-Elysees, dar până după miezul nopţii nu se înregistraseră incidente.

Zeci de mii de persoane au salutat Noul An şi în cadrul unei uriaşe petreceri de la Poarta Brandenburg din Berlin, cel mai mare eveniment de gen din Germania, potrivit dpa.

 


Foto: (c) Axel Schmidt / REUTERS


În cadrul spectacolului au cântat vedete precum Eagle Eye Cherry şi Bonnie Tyler, după care a avut loc un foc de artificii şi un spectacol de lumini.

Londra a trecut în noul an celebrând relaţia ei cu Europa, într-un moment în care britanicii sunt extrem de divizaţi în privinţa Brexitului.

Sursa foto: (c) Kirsty Wigglesworth / APFocul de artificii din London Eye, urmărit de circa 100.000 de persoane, a fost acompaniat de muzica unor artişti din Europa occidentală.

 


Foto: (c) Toby Melville / REUTERS


Din punctul de vedere al lui Sadiq Khan este vorba despre a arăta Europei că Londra va rămâne "deschisă în spirit" şi "orientată către viitor" în perioada de după Brexit.

 

Sursa foto: (c) Kirsty Wigglesworth / APÎntr-un mesaj de Anul Nou, premierul britanic Theresa May a făcut apel la Parlament să susţină acordul de Brexit pentru a permite Marii Britanii "să atingă o nouă etapă" şi să-şi depăşească diviziunile.

Turnul care adăposteşte Big Ben se află în renovare, dar faimosul orologiu a fost repus în mod special în funcţiune, pentru a suna cele douăsprezece bătăi de la miezul nopţii.

AGERPRES/(AS - editor: Florin Ştefan, editori online: Alexandru Cojocaru, Ada Vîlceanu)

2019-01-01 02:32:10
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!