Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Editoriale

Editoriale

Adrian Severin: S-a stins faima falnicei Veneții…

„Unde sunt zăpezile de altădată? S-au dus frumoasele vremuri de la Aranjuez!” („Don Carlos”, de Schiller).

 

Ce vremuri au fost cândva? Fost-au zile când avizele Comisiei de la Veneția apărau, din înălțimea reputației de neumbrită onorabilitate a acesteia, democrația prin intermediul dreptului. Au fost și nu mai sunt. Suntem la sfârșitul unei lumi când totul decade. Inclusiv iluziile noastre se sting.

 

Pe pagina electronică a Comisiei de la Veneția pot fi citite chiar acum două documente puse sub aceeași pălărie dar care se bat cap în cap: unul cu caracter general, privind apărarea independenței judecătorilor și a justiției, și altul special, privind reducerea independenței judecătorilor și a justiției în România, prin întărirea dictaturii procurorilor. ...

2018-07-14 11:08:00
Vezi Continuarea 
Adrian Severin: Un gest necesar de demnitate

Adrian Severin: Un gest necesar de demnitate

Un gest necesar de demnitate

Le adresez felicitări publice și le mulțumesc d-lui Călin Popescu-Tăriceanu, Președintele Senatului României, d-lui Liviu Dragnea, Președintele Camerei Deputaților, și d-nei Viorica Dăncilă, Prim Ministrul României, pentru gestul de a nu participa la recepția oferită de ambasadorul Hans Klemm, cu prilejul zilei naționale a SUA.

Felicitările se cuvin pentru a răsplăti curajul și demnitatea. Mulțumirile sunt pentru a fi executat în acest fel, așa cum se cuvine, obligația de a mă reprezenta ca membru al unei națiuni care pretinde în mod legitim a fi respectată. ...

2018-06-29 23:11:00
Vezi Continuarea 
Adrian Severin: Scrisoarea celor 12 iude

Adrian Severin: Scrisoarea celor 12 iude

Scrisoarea celor 12 iude


Scrisoarea celor 12 “parteneri”ai României exprimă într-un limbaj de lemn o gândire de lemn, copleșită de o conștiință de rumeguș. Ea este o dovadă vie – încă una – a confuziei care domnește în relațiile internaționale și a gradului de decădere la care a ajuns diplomația. (Inclusiv cea românească, expusă astfel, mai mult decât unei noi înfrângeri, unei mari umilințe.)

  1. Teoretic ambasadorii vorbesc în numele țărilor lor și ale guvernelor care i-au acreditat. Mă îndoiesc că ambasadorul american a acționat potrivit instrucțiunilor primite de acasă. De fapt, știu că nu a făcut-o....
2018-06-29 08:54:00
Vezi Continuarea 
Adrian Severin: Republica parlamentară pe înțelesul tuturor

Adrian Severin: Republica parlamentară pe înțelesul tuturor

Republica parlamentară pe înțelesul tuturor


O nouă dispută ridică nivelul adrenalinei în țara protestelor pășuniste, România: disputa dinte susținătorii republicii parlamentare și cei ai republicii semi-prezidențiale.

Pentru batalioanele de asalt ale neofascismului #rezistent lucrurile sunt clare: “ciuma roșie” (adică neocomuniștii urmași ai pușcăriabilului Ion Iliescu) vrea să îl deposedeze de putere pe Președintele democrat, ales de popor (urmașul autodeclarat al Grupului etnic german), transformând republica semi-prezidențială în republică parlamentară și reinstaurând astfel dictatura; o “dictatură a majorității”, cam așa cum a fost “dictatura proletariatului”. De aceea CCR rescrie fraudulos Constituția țării care a consacrat republica semiprezidențială. Iată pricina! Am zis!

2018-06-27 07:40:00
Vezi Continuarea 
Adrian Severin: Să nu mai încurcăm mințile oamenilor de bine cu legitimitatea votului?!?

Adrian Severin: Să nu mai încurcăm mințile oamenilor de bine cu legitimitatea votului?!?

Să nu mai încurcăm mințile oamenilor de bine cu legitimitatea votului?!?

Îmi pare rău că dintr-o manevră greșită am șters comentariul unui domn Ion Popescu, care, folosind colorate expresii tefeliste, îmi cerea, în esență, să o “las mai moale cu legitimitatea votului, căci și pe timpul lui Ceaușescu se vota”.

Mi se pare fabulos. Prin urmare votul nu contează. Ar trebui ignorat.

Mai mult încă: cei care pretind ca votul să fie respectat sunt comuniști întrucât Ceaușescu a fost ales prin vot. Sunt și naziști, aș adăuga eu, pentru că și Hitler a venit la putere prin vot; încă mai ceva decât Ceaușescu. ...

2018-06-25 10:01:00
Vezi Continuarea 
Adrian Severin: Să nu confundăm “societatea civilă” cu “opoziția politică”!

Adrian Severin: Să nu confundăm “societatea civilă” cu “opoziția politică”!

Să nu confundăm “societatea civilă” cu “opoziția politică”


Rolul societății civile nu este acela de a face opoziție Guvernului, ci de a alimenta Guvernul cu idei din care acesta să își extragă politicile administrative și inițiativele legislative. De asemenea, ea poate reduce povara guvernării de pe umerii executivului, organizând, în limitele legii, diferite segmente ale societății pentru a-și satisface singure interesele, fără a mai apela la instituțiile statului / instituțiile politice. ...

2018-06-24 18:35:00
Vezi Continuarea 
0

Adrian Severin: Destatalizarea României

Destatalizarea RomânieiCondamnarea lui Liviu Dragnea, Președintele Camerei Deputaților, mi-a prilejuit următoarele reflecții:

  1. ÎCCJ l-a condamnat pe Liviu Dragnea pentru “complicitate la abuz în serviciu”, în condițiile în care această infracțiune a fost exclusă de drept din Codul penal ca urmare a declarării textului care o incrimina ca neconstituțional de către CCR și a neamendării lui corespunzătoare pe cale parlamentară în următoarele patruzeci și cinci de zile. De aici trei observații care evidențiază eșecul statului de drept român.

i. ÎCCJ a refuzat să respecte decizia CCR, trimițând în pușcărie un om care nu a încălcat o lege penală în vigoare la data judecății.

2018-06-23 03:46:00
Vezi Continuarea 
Adrian Severin: De la democrația pluralistă înapoi la democrația populară

Adrian Severin: De la democrația pluralistă înapoi la democrația populară

Refuzul Președintelui Iohannis de a se conforma Deciziilor CCR, refuz care, pentru orice om de bun simț, a depășit limita întârzierii rezonabile, nu mai ține de confruntarea dintre republica parlamentară (prevăzută de Constituție) și republica semiprezidențială (dorită de Președinții care nu vor să fie mediatori, ci jucători). El substituie democrația pluralistă cu democrația populară. Ceea ce este mai mult decât o schimbare de regim. Este o schimbare de sistem.

Când spune că „nu există decât un singur stat și acela este reprezentat de mine”, nu trebuie să ne lăsăm înșelați. Președintele nu folosește termenul „reprezentare” în sens metaforic, ci în sens juridic. El nu este un „simbol”, ci un mandatar plătit cu un cec în alb. Pentru el „a reprezenta” nu înseamnă „a personifica”, ci „a personaliza”. Cu alte cuvinte statul este el. Între el și stat nu există diferență. Cine atentează la puterile Președintelui, atentează la puterea statului. ...

2018-06-16 14:43:00
Vezi Continuarea