Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

ŞTIRILE SERII - ECONOMIC - 13 MARTIE

ŞTIRILE SERII - ECONOMIC - 13 MARTIE

ŞTIRILE SERII - ECONOMIC - 13 MARTIE
 

* Directiva Agenţiei Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) de a suspenda zborurile cu aparatele Boeing 737 MAX-8 şi 9 nu afectează compania TAROM, pentru că nu operăm astfel de aeronave, precizează operatorul aeronautic, într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

* Parcul auto naţional din România a ajuns, la finele anului 2018, la aproape 8,20 de milioane de unităţi, în creştere cu 7,30% faţă de anul anterior, când erau consemnate peste 7,635 milioane de unităţi, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), publicate miercuri, şi consultate de AGERPRES.

* Guvernul ar trebui să modifice Ordonanţa 114 în beneficiul cadrelor sanitare, deoarece angajaţii din sistemul de sănătate nu pot îngriji pacienţii pe bani mai puţini, a declarat, miercuri, preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, la finalul discuţiilor avute cu ministrul Sănătăţii, Sorin Pintea.

* Raiffeisen Bank România a încheiat anul 2018 cu un profit de 881 milioane de lei, echivalentul a 189 milioane de euro, cu 79% mai mult decât în 2017, când a înregistrat un profit net de 491 milioane de lei, conform unui comunicat al băncii.

* Ministerul Sănătăţii nu ia în considerare în acest moment renunţarea la plafonarea, la nivelul lunii decembrie 2018, a sporurilor salariale ale angajaţilor din sănătate, deoarece plafonarea este inclusă în Ordonanţa 114, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la finalul întâlnirii cu liderii sindicali care au protestat în faţa instituţiei de resort.

* Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene (UE) poate începe discuţiile cu Parlamentul European pentru crearea unei structuri de top pentru securitatea cibernetică, numită Centrul European pentru Securitatea Cibernetică a Industriei, Tehnologiei şi Cercetării, şi dezvoltarea Reţelei de Centre Naţionale de Coordonare, a anunţat Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

* Era de aşteptat ca oficialii Comisiei Europene să demareze procedura de infringement împotriva României în sectorul gazelor, întrucât OUG 114/2018 încalcă tratatul de bază al UE şi principiile de piaţă internă, a declarat, miercuri, fostul ministru de Finanţe Anca Dragu, în prezent director de guvernanţă corporativă în cadrul E.ON România.

* Negocierea Contractului Colectiv de Muncă în Sănătate va fi reluată dar angajaţii din sector trebuie să asigure în primul rând calitatea actului medical şi sănătatea pacientului, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la finalul întâlnirii cu liderii sindicali care au protestat în faţa instituţiei de resort.

* Comisia Europeană (CE) a salutat acordul provizoriu la care au ajuns Parlamentul European şi Consiliul cu privire la programul LIFE pentru mediu şi politici climatice, ca parte a noului buget pe termen lung 2021-2027, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

* Înţelegerea comună dintre Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, în domeniul digital, şi Parlamentul European (PE), privind Programul "Europa Digitală" a fost confirmată, miercuri, în Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi al Consiliului UE (Coreper), a anunţat Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

* Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) atrage atenţia asupra necesităţii unei ordonanţe de urgenţă care să elimine pirateria din acest sector de activitate, prin înlăturarea sintagmei "în mod repetat" din Legea taximetriei.

* Principalii furnizori de gaze pentru populaţie, E.ON România şi Engie România, propun autorităţilor stabilirea unui nou calendar de liberalizare a preţului gazelor pentru populaţie, în paralel cu implementarea unui sistem de protecţie a consumatorilor vulnerabili, potrivit reprezentanţilor celor două companii energetice.

* Leul s-a depreciat, miercuri, în raport cu euro, cursul afişat de Banca Naţională a României (BNR) fiind de 4,7632 lei, mai mult cu 0,64 bani (+0,13%) faţă de cotaţia din şedinţa anterioară, când moneda unică europeană valora 4,7568 lei.

* Modificarea Normei din 2015 a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind aderarea şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat pentru a permite şi retragerea participanţilor a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.

* Dimana Vlaeva este noul CEO al instituţiei financiare nebancare ICredit, începând din 1 martie 2019, conform unui comunicat al companiei.

* Contribuabilii trebuie să se adreseze direct Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru a verifica situaţia plăţii contribuţiilor pentru sănătate, în condiţiile în care, din februarie, Centrul Naţional de Informaţii Financiare din cadrul Ministerul Finanţelor Publice (MFP) transmite CNAS în format electronic informaţii cu privire la aceste contribuţii.

* Brandul Volkswagen ar putea renunţa la 7.000 de angajaţi, îşi va majora productivitatea şi va viza economii anuale de 5,9 miliarde de euro până în 2023, pentru a-şi spori marja de profit la 6%, transmite Reuters.

* Firmele germane sunt interesate să angajeze muncitori calificaţi care părăsesc Marea Britanie din cauza Brexitului, a anunţat miercuri Camera de Comerţ din Germania (DIHK), avertizând că cea mai mare economie europeană are un deficit de aproximativ 1,6 milioane de angajaţi calificaţi, transmite Reuters.

* Acţiunile Inditex au scăzut miercuri, după ce grupul spaniol a raportat câştiguri anuale sub estimările analiştilor, din cauza aprecierii euro, transmit AFP, Xinhua şi Reuters.

* La Bursa de pe Wall Street, acţiunile Boeing au revenit miercuri pe creştere, după ce declinul înregistrat luni şi marţi a anulat aproximativ 29 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a grupului aeronautic american, transmit site-ul rt.com şi Reuters.

AGERPRES/(AS - editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)

2019-03-13 18:02:50
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!