Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Doi români inculpaţi pentru infiltrare în camerele de supraveghere din Washington

Doi români inculpaţi pentru infiltrare în camerele de supraveghere din Washington

Doi români inculpaţi pentru infiltrare în camerele de supraveghere din Washington
 

Doi cetăţeni români au fost arestaţi şi puşi sub acuzare pentru că s-au infiltrat în sistemele informatice care controlau camerele de supraveghere ale departamentului poliţiei din Washington, a informat procuratura americană, scrie AFP.

O plângere depusă de guvernul american, dată publicităţii la Washington, menţionează că cei doi hackeri, Mihai Alexandru Işvanca, 25 de ani, şi Eveline Cismaru, 28 de ani, au fost arestaţi pe 15 decembrie la Bucureşti şi acuzaţi de conspiraţie şi infracţiuni informatice.

Departamentul Justiţiei din SUA a făcut cunoscut că hackerii au reuşit, la începutul lunii ianaurie 2017, să neutralizeze 123 din cele 187 de camere de supraveghere ale serviciilor de poliţie, infectând sistemele informatice cu viruşi de tipul "ransomware", pentru a încerca să obţină bani sau alte obiecte de valoare în schimbul deblocării calculatoarelor, potrivit documentelor prezentate la tribunal.

Afacerea "a fost de cea mai înaltă prioritate", deoarece a avut impact asupra pregătirilor pentru ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, au precizat procurorii americani.

Secret Service - însărcinat cu protecţia preşedintelui şi a anturajului acestuia -, precum şi alte agenţii "s-au asigurat rapid că sistemul camerelor de supraveghere este sigur şi operaţional".

Alexandru Mihai Işvanca a fost arestat preventiv, în timp ce partenera lui, Eveline Cismaru, a primit arest la domiciliu în aşteptarea procedurilor judiciare. Curtea de Apel Bucureşti va relua procesul de extrădare pe 11 ianuarie.

AGERPRES/(AS - editor: Alic Mîrza, editor online: Daniela Juncu)

2017-12-28 23:48:03
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!