Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

GAMING: Consola PlayStation 4 se lansează în România

GAMING: Consola PlayStation 4 se lansează în România

 

La 29 ianuarie 2014, Sony Computer Entertainment Europe lansează în România consola de jocuri PlayStation 4 (PS4). Simultan, vor fi lansate și anumite periferice pentru noua consolă, precum controller-ul wireless DualShock 4, stație de încărcare pentru aceasta, dar și un suport vertical pentru consola PS4.

 

Foto: ro.playstation.com

 

Noul sistem de home entertainment dezvoltat de producătorul japonez conține un procesor CPU x86-64 AMD Jaguar, cu opt nuclee; o placă video 1.84 TFLOPS, AMD Radeon next gen; memorie de 8 GB GDDR5 și un hard disk drive de 500 GB. Printre celelalte caracteristici tehnice ale consolei, amintim două porturi USB 3.0, o unitate de citire a discurilor Blu-Ray și o ieșire HDMI, de înaltă fidelitate video.

Noua manetă DualShock 4 include tehnologii precum senzorul six-axis, difuzoare încorporate și un touch pad, menite să ofere noi modalități de interacțiune cu jocurile din noua generație.

 

Jucătorii pot urmări informații legate de gameplay împărtășite de prieteni prin intermediul butonului ''share'' aflat pe manetă și pot vizualiza, în timp real, jocurile rulate de cunoscuți. Pe durata transmisiilor live, prietenii pot comenta direct pe streamul video, iar în cazul blocării la o secvență mai dificilă, își pot oferi health potions sau arme speciale când au cea mai mare nevoie de ele, direct în mijlocul jocului. Prin intermediul PS4, utilizatorii pot apela la prietenii lor pentru sesiuni de co-op sau ''cross-game chat''.

Interfața pentru componenta on-line a rămas PlayStation Network (PSN), care beneficiază însă de o grafică și funcționalitate sporite. Nu lipsește nici PlayStation Store, magazinul virtual al PSN, de unde utilizatorii vor putea descărca, printre altele, variantele digitale ale jocurilor. Utilizatorii de Facebook își pot asocia contul de pe rețeaua de socializare cu cel de pe PSN.

Opțional, PS4 poate fi echipată cu aparatul numit PlayStation Camera, alcătuit din două camere cu 1280x800 pixeli și un microfon, capabile de a detecta mișcarea și comenzile vocale.

PS4, care aparține celei de-a opta generații de console de jocuri video, beneficiază de o gamă variată de jocuri disponibilă din momentul lansării. Printre titlurile exclusive platformei se numără Killzone Shadow Fall, cel mai recent joc al francizei dezvoltate de Guerilla Games, precum și platformer-ul Knack, proiectul lui Mark Cerny, un influent dezvoltator din cadrul industriei.

 

În plus, studiourile Sony Computer Entertainment lucrează la dezvoltarea a peste 30 de titluri precum InFamous: Second Son, The Order: 1886, Siren, Hell Divers, Shadow of the Beast și Everybody's Gone to The Rapture. Dintre toate aceste jocuri, 20 vor fi disponibile încă din 2014.

Dintre cele peste 110 de titluri third party care pot fi jucate pe un sistem PS4, au apărut sau sunt în curs de lansare jocuri precum Destiny — produs de Bungie și publicat de Activision, Call of Duty: Ghosts și Skylanders Swap Force, de la Activision, Diablo III de la Blizzard Entertainment, Assassin's Creed IV Black Flag și Watch Dogs, produse și publicate de Ubisoft Entertainment, dar și Minecraft, dezvoltat de Mojang.

Consola PS4 a fost anunțată de Sony Computer Entertainment la 20 februarie 2013 și a fost lansată în luna noiembrie a aceluiași an în diferite părți ale lumii. PS4 s-a vândut în peste un milioane de exemplare la 24 de ore de la lansarea din America de Nord și în peste 4,2 milioane de unități înainte de sfârșitul anului 2013.

***

Consola de jocuri video PlayStation, prima de acest fel realizată de Sony Computer Entertainment, a fost lansată la 3 decembrie 1994, în Japonia. Este prima consolă distribuită în peste 100 de milioane de unități, la nouă ani și jumătate de la lansare.

Succesoarea acesteia a fost PlayStation 2, scoasă la vânzare în anul 2000. PS2 avea să bată orice record de vânzări în domeniu, cu peste 155 de milioane de unități vândute până la 28 decembrie 2012. Din decembrie 2012, PS2 nu mai este livrat în Japonia și, conform publicației The Guardian, consola a fost scoasă din producție în ianuarie 2013.

În 2006, Sony a făcut următorul pas în materie de console, cu PlayStation 3. În premieră, Sony a introdus un controller wireless, cu baterii reîncărcabile. Până în noiembrie 2013, PS3 se vânduse în 80 de milioane de exemplare. De-a lungul timpului, au fost lansate variantele slim și super-slim ale consolei PS3. Din octombrie 2007, PS3 beneficiază de așa-numitul Eye, un dispozitiv asemănător cu o cameră web, care permite interacțiunea cu jocurile prin gesturi și sunete. În ciuda lansării recente a PS4, Sony a anunțat că va continua să acorde aceeași atenție consolei PS3 până în anul 2015.

Pe lângă cele patru console clasice, Sony a introdus pe piață și trei console portabile: PlayStation Portable, PSP Go și PlayStation Vita.

 

Consola de jocuri este un sistem dedicat jocurilor video, ce se distinge de un computer personal sau sistemele pentru jocuri arcade. Din cauza faptului că îi lipsește un ecran propriu care să afișeze imagini, un televizor sau un monitor de computer este de obicei folosit în schimb. AGERPRES (Documentare — Horia Plugaru, editor: Marina Bădulescu)

2014-01-24 14:10:35
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!