Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 23 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 23 DECEMBRIE

 

Guvernul a alocat 90 de milioane de lei - echivalentul a 20 de milioane de euro - în sprijinul sistemului educațional din Republica Moldova.

 

Foto: AGERPRES FLUX / ANGELO BREZOIANU

 

* Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a declarat, la începutul ședinței de guvern, că nu are dubii că Moldova va semna anul viitor acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

* Premierul Victor Ponta i-a oferit premierului Republicii Moldova, Iurie Leancă, o colecție de DVD-uri cu desene animate traduse în limba română și a propus inițierea unei campanii naționale de strângere de cărți și materiale video în limba română care să fie date elevilor de peste Prut.

* Guvernul a pus la dispoziția Ministerului Agriculturii fonduri de 6,3 miliarde de lei pentru plata schemei de ajutor pe suprafață.

* Premierul Victor Ponta a anunțat într-o conferință de presă că luni vor fi inaugurați 37 de kilometri din Autostrada Lugoj — Deva.

* Premierul Victor Ponta a declarat că prima rectificare de buget pe 2014 se va opera în luna iulie și că în funcție de cifrele privind încasările pe primele trei luni se va decide dacă rectificarea va fi pozitivă sau negativă.

* Ciclul gimnazial și liceul vor avea o durată de patru ani fiecare, potrivit unei Ordonanțe de Urgență pentru modificarea Legii Educației Naționale adoptate de Guvern.

* Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a anunțat că se va acorda tarif redus cu 50% pentru transportul local în comun și elevilor din învățământul profesional.

* Diplomația de la București salută împlinirea, la 23 decembrie, a doi ani de la intrarea în vigoare a Acordului româno-american privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România, semnat la Washington, la 13 septembrie 2011.

* Peste 50.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri salvatori vor acționa, pe durata sărbătorilor de iarnă, în misiuni de menținere a ordinii publice, fluidizarea și siguranța traficului rutier, precum și pentru prevenirea și intervenția în situații de urgență.

* Procurorii anticorupție din Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Tripa Aurel Ștefan, judecător în cadrul Judecătoriei Ineu, județul Arad, în prezent suspendat din magistratură, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin)

2013-12-23 18:35:06
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!