Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 15 IANUARIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 15 IANUARIE

 

Ziua Culturii Naționale - 15 ianuarie, data nașterii poetului Mihai Eminescu - este marcată și în acest an printr-o serie de manifestări organizate în țară și în străinătate. Cei 164 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu se marchează atât în România, cât și în Republica Moldova, a subliniat premierul Victor Ponta.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / GRIGORE POPESCU

 

* Curtea Constituțională a României a decis cu unanimitate de voturi că modificările aduse Codului penal sunt neconstituționale.

* România nu va putea rămâne impasibilă politic în cazul în care din Transnistria sau din zona găgăuză vor porni provocări care să aducă Republica Moldova în riscul de a-și întrerupe drumul către UE, a afirmat președintele Traian Băsescu la întâlnirea anuală cu ambasadorii acreditați la București.

* Tratatul de aderare a României nu prezintă condiționări legate de MCV în perspectiva aderării la Spațiul Schengen, este timpul să ne apropiem de un capăt, le-a transmis președintele Traian Băsescu ambasadorilor acreditați la București.

* Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat că a semnat cu președintele PNL Ilfov un protocol care stabilește "un mod de lucru colegial" și în aceste condiții demisia ei din partid "nu mai are rost".

* Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana continuă săptămâna viitoare audierile, iar printre cei chemați să dea explicații se numără fostul prefect al județului Călărași Doru Ioan Tărăcilă, secretara Primăriei, Nana Tudorița Nicolae, și fostul director al Institutului Fundulea Stelian Fuia.

* Televiziunea Română a avansat ministrului de Finanțe un proiect care include o prevedere referitoare la mărirea taxei TV, a declarat Stelian Tănase, director general interimar al Societății Române de Televiziune.

* Trupul neînsuflețit al actorului Mișu Fotino a fost depus la Sala Media a Teatrului Național "Ion Luca Caragiale", urmând ca acesta să fie înmormântat la Cimitirul Bellu. Artistul a murit luni, la Spitalul Elias.

* Președintele Institutului Cultural Român, Lilian Zamfiroiu, a declarat că noua organigramă a instituției, care prevede reducerea posturilor de conducere de la 36 la 16, va intra în vigoare începând cu data de 1 februarie.

* În sectorul 6 se vor derula în acest an o serie de proiecte finanțate din fonduri nerambursabile, printre care construcția unui parc nou, de 10.435 mp, în cartierul Constantin Brâncuși și extinderea rețelelor de apă și canalizare pe o serie de străzi din cartierul Militari.

* Florin Cergan, fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, sub acuzația de ucidere din culpă, după ce în 2011 a produs un accident rutier în Târgoviște, în urma căruia au decedat trei persoane. Cergan se află în prezent în detenție, fiind arestat împreună cu mama lui, sub acuzația că a intermediat mita de un milion de euro primită de judecătoare de la omul de afaceri Dinel Staicu.

* Un bucureștean a fost reținut de polițiști și alți doi sunt cercetați în stare de libertate după ce au înșelat un bătrân căruia i-au luat un teren pe care apoi l-au vândut cu peste 100.000 de euro. AGERPRES/(autor: Antonia Niță, editor: Claudia Stănescu)

2014-01-15 13:12:22
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!