Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Radu Beligan a devenit Cetățean de onoare al județului Vrancea

Radu Beligan a devenit Cetățean de onoare al județului Vrancea

 

Actorul Radu Beligan a devenit, vineri, Cetățean de onoare al județului Vrancea potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, și aprobat în ședință publică de respectivul forum.

 

Foto: (c) LUCIAN TUDOSE / AGERPRES ARHIVA

 

"Radu Beligan este nu doar un actor și om de cultură onorat nu numai în România dar și în lume, ci o adevărată instituție națională, el făcând tot ceea ce a fost posibil din partea sa pentru România. Vreau să îi mulțumesc și să îi urez sănătate îndelungată", a spus în cadrul ședinței CJ Marian Oprișan, președintele instituției.

Prezent la manifestarea culturală de la Focșani prilejuită de aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, unde va rosti un monolog dedicat momentului omagial, Radu Beligan a mulțumit pentru gratitudinea arătată de vrânceni, promițând că va fi sănătos pentru a fi încă util Teatrului Național.

În vârstă de 95 de ani și cu 75 de ani de carieră în teatru, Radu Beligan a intrat în Cartea Recordurilor pentru că este cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scenă. Printre alte premii și distincții, actorul a mai primit Premiul Academiei Române, Premiul Academiei din Florența, Premiul 14 iulie conferit de Ministerul de Externe al Franței. A fost președinte al Asociației Internaționale a Teatrului. AGERPRES (AS — autor: Cornel Cepariu, editor: Marius Frățilă)

2014-01-24 19:16:38
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!