Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Gala Premiilor Forumului Muzical Român, încheiată cu o mică horă a unirii și cu un spectacol semnat de Stela Popescu

Gala Premiilor Forumului Muzical Român, încheiată cu o mică horă a unirii și cu un spectacol semnat de Stela Popescu

 

Gala Premiilor Forumului Muzical Român, care a avut loc vineri seara la Opera Comică pentru Copii și i-a avut printre laureați pe Stela Popescu și Sorin Oprescu, s-a încheiat cu o mică horă a unirii în care s-au prins premianții și artiști ai teatrului, îmbrăcați în costume populare.

 

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO Evenimentul, care a fost moderat de directorul fondator al Operei Comice pentru Copii Smaranda Oțeanu-Bunea, a fost completat de spectacolul "Soacra cu trei nurori" în care rolul principal este deținut de Stela Popescu, artistă care semnează și regia.

De altfel, Stela Popescu a fost premiată la gala de vineri și a acordat, la rândul său, o distincție în nume propriu tânărului artist Valentin Racoveanu. Câțiva dintre laureații acestui eveniment au acordat premii în numele lor. Astfel, scenografa Viorica Petrovici i-a înmânat un premiu lui Cătălin Caracaș, președintele Uniunii Criticilor Muzicali, Grigore Constantinescu l-a premiat pe Roman Vlad — artist care a semnat, până în prezent, cinci musicaluri la Opera Comică pentru Copii—muzicologul Daniela Caraman-Fotea i-a acordat un premiu Robertei Enișor, iar tenorul Florin Diaconescu l-a premiat pe Vincențiu Țăranu. 

 

alternative text

Smaranda Oțeanu-Bunea a amintit, cu ocazia acestui eveniment, și câteva repere din istoria Operei Comice pentru Copii. Astfel, ea a povestit câteva momente importante din istoria instituției: din 1993, de la primul său spectacol, Opera Comică pentru Copii a evoluat de la un repertoriu de câteva spectacole pe an la 200 de reprezentații pe an, pentru un public fidel, care vine la sediul din Calea Giulești. Pentru că Opera Comică pentru Copii a fost constituită ca instituție în timpul mandatului lui Sorin Oprescu în calitate de primar general al Capitalei, acestuia din urmă i s-a acordat un premiu onorific. Distincția a fost ridicată de către viceprimarul Marcel Nicolăescu.

Au mai fost premiați, în cadrul Galei Premiilor Forumului Muzical Român, manageri de instituții de spectacole și artiști precum directorul Palatului Național al Copiilor Radu Anghel Vasilescu, Gheorghe Ungureanu, Dumitru Lupu, Liviu Manolache, Liliana Constantinescu, Valentin Roșca și Cristian Mihăilescu.

 

alternative text

La finalul galei, premianții și artiști îmbrăcați în costume tradiționale românești au dansat pentru câteva minute pe ritmurile cântecului "Hora Unirii" iar ultima parte a serii a fost deliciul celor mai mici spectatori care au aplaudat-o pe Stela Popescu în "Soacra cu trei nurori". AGERPRES (AS — autor: Oana Ghiță, editor: Mihai Simionescu)

2014-01-24 20:25:04
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!