Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Rss
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

 

Home »

Două producții de la Berlinala 2014, pe marile ecrane românești

Două producții de la Berlinala 2014, pe marile ecrane românești

 

Două dintre producțiile participante la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, care începe joi, vor fi aduse în România de Independența Film - lungmetrajele "In Order of Disappearance", cu Stellan Skarsgard, și "Dans la cour", cu Catherine Deneuve.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA /ALEX TUDOR 


Ajuns la a 64-a ediție, binecunoscutul festival de la Berlin se va desfășura în intervalul 6 — 16 februarie, informează un comunicat al distribuitorilor remis AGERPRES.

Filmul "In Order of Disappearance/ Kraftidioten", aflat în competiția festivalului, este o comedie neagră thriller norvegiană cu Stellan Skarsgĺrd ("Nymphomaniac", "Breaking the Waves", "Melancholia") și Bruno Ganz. Filmul spune povestea unui șofer de camion care ajunge peste noapte un fel de erou justițiar necunoscut.

Regia este semnată de Hans Petter Moland, care a fost în competiția de la Berlin și în 2004 cu "The Beautiful Country" și în 2010 cu "En ganske snill mann".

''Dans la cour / In the Courtyard" va fi proiectat în afara competiției și este o dramă franțuzească în regia lui Pierre Salvadori. Actorii principali sunt Catherine Deneuve și Gustave Kervern.

''Povestea acestei comedii are loc în curtea unei case din Paris. Printre chiriași se numără un hoț de biciclete care este în același timp și dealer de droguri și un maniac cu ordinea și curățenia, genul obsesiv-compulsiv. La ultimul etaj locuiește Mathilde, proaspăt pensionată, care acum încearcă să-și găsească liniștea alături de soțul ei. Antoine însuși s-a retras din activitatea muzicală de curând, printr-un gest extrem: a abandonat scena chiar în mijlocul unui concert, fără să scoată un singur cuvânt. În pereții imobilului apare la un moment dat o fisură, despre care se crede că va afecta integritatea întregii clădiri, iar această fisură este folosită de regizor pe post de metaforă: punctul slab, fisura care apare în viața oricui'', se mai arată în comunicat. AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghiță, editor: Georgiana Tănăsescu)

2014-02-05 11:32:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi