Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 8 mai

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 8 mai

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 8 mai
 

Ortodoxe
Sf. Ap. şi Evanghelist Ioan; Sf. Cuv. Arsenie cel Mare

Greco-catolice
Sf. ap. şi ev. Ioan; Sf. cuv. Arsenie cel Mare; Fer. Ieremia Valahul

Romano-catolice
Fer. Ieremia Valahul, călug.; Sf. Victor, m.


Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan este prăznuit de Biserica Ortodoxă la mai multe date din an. În această zi Biserica sărbătoreşte pomenirea semnului minunat care avea loc în fiecare an la Efes, unde era mormântul Sfântului Evanghelist Ioan.

Viaţa sa sfântă este arătată în sinaxarul zilei de 26 septembrie, când este sărbătorită Mutarea Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan.

Tradiţia Bisericii arată că în ziua de 8 mai izvora, cu darul lui Hristos, din mormântul Sfântului Ioan, o pulbere albă ca un praf, pe care creştinii din acele locuri îl numeau mană. Pulberea avea un efect tămăduitor pentru toate suferinţele şi patimile celor bolnavi.

Această minune s-a petrecut la mormântul Sfântului Evanghelist Ioan în toţi anii, până la ocuparea Efesului de către turci.

Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan era fiul lui Zevedeu şi al Salomeei, fiica Sfântului şi Dreptului Iosif, cel care sub acoperământul logodnei a luat-o în grija sa pe Născătoarea de Dumnezeu.

Sfântul Iosif a avut patru fii: pe Iacov, pe Simeon, pe Iuda şi pe Iosif, şi trei fiice: pe Estir, pe Marta şi pe Salomi, soţia lui Zevedeu şi mama Sfântului Evanghelist Ioan.

În vremea în care a fost vândut şi a fost răstignit Mântuitorul Hristos, au fugit toţi, numai Sfântul Ioan, cel care îl iubea atât de mult pe Iisus, a fost de faţă la răstignirea Lui şi a venit la mormânt cu Sfântul Apostol Petru.

Apoi a luat pe Născătoarea de Dumnezeu în grija sa. De aceea se zice că a avut trei mame pe pământ: întâi pe Salomi, a doua, tunetul, că s-a numit "fiul tunetului", şi a treia pe Preasfânta Născătoarea de Dumnezeu, pe care a îngrijit-o până la adormirea ei. (sursă: vol. "Vieţile Sfinţilor")

AGERPRES/(Documentare - Mariana Zbora-Ciurel, editor: Liviu Tatu)

2019-05-08 05:30:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!