Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 20 mai

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 20 mai

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 20 mai
 

Ortodoxe
Sf. Mc. Talaleu; Sf. Cuv. Talasie; Sf. Lidia din Filipi

Greco-catolice
Sf. m. Talaleu

Romano-catolice
Ss. Bernardin din Siena, pr.; Lidia, ucenica sf. Paul


Sfântul Talaleu este pomenit în calendarul creştin ortodox la 20 mai.

Acest mare mucenic al lui Hristos era din părţile Feniciei (regiune antică din Orientul Mijlociu), dintr-un sat numit Libanon Dasos.

Provenea dintr-o familie creştină şi a trăit pe vremea împăratului roman Numerian (283-284), în timpul persecuţiilor împotriva creştinilor.

Sfântul Talaleu era medic şi încerca odată cu vindecarea trupului să vindece şi sufletul pacienţilor săi, vorbindu-le despre Hristos. Avea mai multă milă însă către săraci; pentru dânşii avea mai mare grijă pentru că neputinţele şi durerile lor le socotea că sunt şi ale sale. Atâta milostivire avea Sfântul Mucenic Talaleu pentru cei care aveau trebuinţă de ajutorul lui, încât nu aştepta să vină la dânsul; ci se ducea el la ei şi le ajuta la orice nevoie, dându-le sănătate în dar, fără să primească ceva în schimb.

Vieţuind astfel, s-a învrednicit de multe daruri, propovăduind cu îndrăzneală numele lui Hristos. Nu făcea nicio deosebire între credincioşi şi necredincioşi, ci pe toţi îi vindeca, căci era către toţi în mod egal milostiv şi îndurător.

Nu numai că îi vindeca, dar se şi ruga fierbinte lui Dumnezeu pentru ei. Pentru creştini se ruga să se pocăiască şi să-şi îndrepteze greşelile lor; iar pentru slujitorii de idoli, să se depărteze şi să creadă în Hristos.

Denunţat că propovăduieşte creştinismul, a fost arestat, adus la judecată şi supus la chinuri, apoi aruncat la fiarele sălbatice, care nu s-au atins de el. A fost omorât prin tăierea capului. (sursă: vol. "Vieţile Sfinţilor")

AGERPRES (Mariana Zbora-Ciurel, editor: Doina Lecea)

2019-05-20 05:28:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!