Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Perioada înscrierilor pentru Liturghia de la Catedrala ''Sf. Iosif'' prezidată de Papa Francisc - prelungită până pe 15 mai

Perioada înscrierilor pentru Liturghia de la Catedrala ''Sf. Iosif'' prezidată de Papa Francisc - prelungită până pe 15 mai

Perioada înscrierilor pentru Liturghia de la Catedrala ''Sf. Iosif'' prezidată de Papa Francisc - prelungită până pe 15 mai
 

Perioada înscrierilor pentru Liturghia de la Catedrala ''Sf. Iosif'' de pe 31 mai, prezidată de Papa Francisc, a fost prelungită până pe 15 mai, spaţiul destinat celor care vor să asiste la eveniment întinzându-se până la Piaţa Revoluţiei, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, Francisc Doboş.

Potrivit producătorului evenimentului, Adriana Răcăşan, în această zonă, în care încap aproximativ 40.000 de persoane, vor exista şi până la 7.000 de scaune.

Evenimentul din catedrală va fi prezentat pe ecrane dispuse în zona de desfăşurare. La finalul Liturghiei, Papa Francisc va urca în papamobil şi va circula prin mulţime, pe traseul Catedrala "Sf. Iosif" - Piaţa Revoluţiei.

Site-ul pe care cei interesaţi se pot înscrie este https://inscrieri.papalabucuresti.ro/. De altfel, vizita Papei în România are o platformă online dedicată, anume https://www.papalabucuresti.ro/.

Evenimentul de la Catedrala "Sf. Iosif" are titulatura "Fii alături de Papa Francisc la Bucureşti! Catedrala Sfântul Iosif. Piaţa Revoluţiei", iar afişul are desene ale clădirilor reprezentative ale Bucureştiului.

În zona delimitată vor exista două scene - una în faţa Catedralei "Sf. Iosif", iar alta în piaţa din faţa Ateneului Român. Pe scene vor avea loc activităţi artistice alternate cu momente de rugăciune, iar programul evenimentului va fi proiectat pe ecrane.

Totodată, în mulţime vor exista confesionale mobile, iar cei care se spovedesc pot fi împărtăşiţi.

"Toţi cei care vor participa vor veni aici ca la un pelerinaj. Catedrala 'Sf. Iosif' va fi un loc de pelerinaj în acea zi, pentru toţi credincioşii", a afirmat părintele Daniel Bulai, responsabil cu organizarea celebrărilor liturgice, în timpul vizitei Papei Francisc la Bucureşti.

În perioada 31 mai - 2 iunie, Papa Francisc va efectua o vizită Apostolică în România. Vizita de stat a Sanctităţii Sale se desfăşoară la invitaţia preşedintelui României, Klaus Iohannis.

În prima zi a vizitei sale, Suveranul Pontif va fi primit la Palatul Cotroceni, unde se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul României, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile şi ai corpului diplomatic.

Papa Francisc se va întâlni ulterior cu Patriarhul Daniel, apoi cu Sinodul Permanent. La ora 17,00, va merge la noua Catedrală Naţională, unde va fi spusă rugăciunea "Tatăl nostru", iar suveranul pontif va adresa un cuvânt de salut.

La ora 18,10, va începe Liturghia la Catedrala "Sf. Iosif", pezidată de Papa Francisc.

AGERPRES/(A - autor: Oana Ghiţă, editor: George Onea, editor online: Gabriela Badea)

2019-04-30 12:40:59
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!