Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?

» Rezultate :: » Chestionare

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred

Reclama TV Vocea Romaniei

Anunț de presă
(1 februarie 2014)

Ref.: Programul președintelui României, domnul Traian Băsescu, de sâmbătă, 1 februarie a.c.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, va avea sâmbătă, 1 februarie a.c., următorul program public:

Vizita de lucru a președintelui României, domnul Traian Băsescu, în Republica Federală Germania

2014-02-01 08:00:00
Vezi Continuarea

Guvern: Pensiile acordate în perioada 2011-2013 vor fi recalculate în baza unor indici de corecție de 1,2 și respectiv 1,7

Executivul a aprobat miercuri ordonanța de urgență care stabilește că pensiile acordate în perioada 2011-2013 vor fi recalculate în baza unor indici de corecție de 1,12 și, respectiv 1,7, potrivit Biroului de presă al Guvernului.

Foto: AGERPRES FLUX / LIVIU SOVA

OUG reglementează indicii de corecție pentru drepturile de pensie ale unor persoane care s-au pensionat după cum urmează: 1,12 pentru persoanele ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011 — 31 decembrie 2011 și 1,17 pentru persoanele ale căror drepturi de pensie s-au deschis între 1 ianuarie 2012 și 22 ianuarie 2013.

De asemenea, actul normativ creează cadrul legal pentru acordarea sumei de 80 de milioane de lei în vederea finanțării proiectelor Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane euro acordat de țara noastră Chișinăului.

2013-12-18 21:25:13
Vezi Continuarea

Guvernul a prorogat termenul privind vânzarea de acțiuni în cazul E.ON Moldova și E.ON Energie România

Guvernul a modificat, printr-o ordonanță, OUG 116/2011 în sensul prorogării până la 31 decembrie 2014 a termenului în care va fi finalizat procesul de vânzare a acțiunilor asupra cărora s-a exercitat opțiunea de cumpărare în cazul SC E.ON Moldova Distribuție S.A și al SC E.ON Energie România S.A, informează Biroul de presă al Executivului.

Foto: AGERPRES ARHIVA / ANGELO BREZOIANU

2013-12-18 21:00:00
Vezi Continuarea

MAE: Bucureștiul analizează măsurile anunțate de Cameron; sunt vizați toți cetățenii UE, inclusiv britanicii

Autoritățile române analizează măsurile anunțate de premierul britanic David Cameron, referitoare la restricționarea accesului cetățenilor Uniunii Europene la ajutorul de șomaj, măsură care i-ar viza inclusiv pe britanicii care revin în țară, a precizat miercuri Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea AGERPRES.

Foto: AGERPRES ARHIVA / RADU TUTA

Diplomația română menționează că a fost informată de către partenerii britanici cu privire la măsurile anunțate de premierul David Cameron marți privind restricționarea accesului cetățenilor UE la ajutorul de șomaj pentru primele trei luni de la momentul în care ajung în Marea Britanie în căutarea unui loc de muncă. Măsura va intra în vigoare de la începutul anului viitor.

Potrivit MAE, "din informațiile existente la acest moment, măsura îi vizează pe toți cetățenii UE, inclusiv pe cei britanici, care revin în Marea Britanie, în căutarea unui loc de muncă".

"Autoritățile române sunt în curs de analiză a acestor măsuri. De asemenea, reamintim că măsurile anunțate de autoritățile britanice sunt urmărite de Comisia Europeană, care are competența și obligația de a se pronunța, în calitatea sa de Gardian al Tratatelor, asupra oricăror măsuri care ar putea contraveni dreptului comunitar", adaugă sursa citată.

2013-12-18 20:37:18
Vezi Continuarea

CSAT: În 2014, Armata României va disloca la misiuni și operații din exterior peste 1.300 de militari

Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat marți planul de întrebuințare a forțelor armate ale României care se trimit în misiuni și operații în afara teritoriului statului în anul 2014, urmând să fie dislocați 1.311 militari, cu 725 mai puțini decât în acest an, informează Administrația Prezidențială.

Foto: AGERPRES FLUX / ALEX MICSIK

Armata României realizează două misiuni esențiale: apărarea României și, respectiv, apărarea aliaților săi prin participarea la operații de apărare colectivă și promovarea stabilității regionale și globale, amintește sursa citată.

"Efortul principal îl constituie, în continuare, participarea în cadrul operației ISAF din Afganistan și cu menținerea angajării în teatrul de operații din Balcani. În anul 2014, Armata României va disloca la misiuni și operații din afara teritoriului statului român un număr de 1.311 militari. Comparativ cu anul 2013, numărul acestor forțe este diminuat cu 725 de militari. În ceea ce privește Ministerul Afacerilor Interne, forțele care vor participa în anul 2014 la misiuni sub egidele Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), ale Uniunii Europene, ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și ale Organizației Națiunilor Unite (ONU) vor fi de 791 de militari și polițiști. Față de anul 2013, numărul acestora este mai mare cu 301 persoane", se arată în comunicatul Președinției.

De asemenea, membrii CSAT au avizat proiectul de hotărâre a Guvernului privind Strategia industriei naționale de securitate.

În urma analizării măsurilor adoptate de către România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancțiuni instituite pe plan internațional în perioada octombrie 2012 — septembrie 2013, membrii CSAT au constatat că instituțiile românești au pus în aplicare sancțiunile internaționale legal prevăzute, precizează sursa citată.

Membrii Consiliului au fost informați despre participarea României la misiunile derulate sub egida Uniunii Europene (UE), precum și despre perspectivele pentru implementarea Strategiei naționale în domeniul capacităților civile.

"În urma informării s-a constatat că România și-a adus contribuția la misiunile Uniunii Europene de implementare a Politicii de Securitate și Apărare Comună (UE/PSAC), care s-au desfășurat în Europa, Africa și Orientul Mijlociu", se arată în comunicat.

O altă temă pe agenda ședinței CSAT a reprezentat-o informarea cu privire la stadiul îndeplinirii Programului multianual de restabilire a capacității de luptă a Armatei României pentru perioada 2013 — 2016 și în perspectivă până în anul 2022. Obiectivele programului au fost stabilite având la bază o creștere anuală a bugetului Ministerului Apărării Naționale în așa fel încât, în 2016, acesta să ajungă la un nivel de 2% din PIB.

2013-12-17 18:05:01