Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Măsuri tehnice de organizare a alegerilor parlamentare, adoptate de BEC

Măsuri tehnice de organizare a alegerilor parlamentare, adoptate de BEC

 

Biroul Electoral Central a adoptat în ședința de marți o serie de decizii privind organizarea tehnică a alegerilor parlamentare din 11 decembrie.

Potrivit unui comunicat al BEC, au fost adoptate: Decizia privind normele tehnice de completare și verificare, precum și circuitul proceselor-verbale privind consemnarea rezultatului votării la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016; Decizia privind operațiunile tehnice ce se vor realiza pentru centralizarea rezultatelor votării la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016; Decizia privind asigurarea informării opiniei publice privind prezența la vot și asupra rezultatelor preliminare ale alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016.

Conform acestora, în ziua alegerilor informarea opiniei publice privind prezența populației la urne se va face în timp real, prin afișarea pe pagina de internet a BEC pentru fiecare secție a numărului de alegători care figurează că s-au prezentat la vot în Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV).

Pe pagina de internet a BEC, în ziua votării, vor fi afișate rapoarte care vor conține informații privind: localitatea, numărul alegătorilor care s-au prezentat la vot pe vârstă, gen, din mediul rural și urban, numărul alegătorilor care au votat pe liste electorale permanente, pe liste electorale suplimentare, cu urna specială.

După închiderea votării, BEC va aduce la aduce la cunoștința opiniei publice, pe pagina de internet, rezultatele provizorii ale alegerilor parlamentare.

Biroul Electoral Central, birourile electorale de circumscripție și oficiile electorale ale sectoarelor municipiului București vor furniza zilnic rezultate parțiale începând cu ora 10,00 din data de 12 decembrie până la stabilirea rezultatelor finale. Orele la care informațiile vor fi disponibile și date publicității: 10,00 (pentru ora de referință a datelor 8,00); 12,00 (pentru ora de referință a datelor 10,00); 17,00 (pentru ora de referință a datelor 15,00) și 20,00 (pentru ora de referință a datelor 18,00).

AGERPRES/(AS — autor: Karina Olteanu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

2016-11-15 18:04:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!