Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

STUDIU - Consumul de combustibil este un criteriu important în alegerea unei mașini pentru 77% dintre români

STUDIU - Consumul de combustibil este un criteriu important în alegerea unei mașini pentru 77% dintre români

 

Peste trei sferturi dintre români se gândesc la consumul de combustibil atunci când își aleg un autoturism, iar aproape 60% iau în considerare și costurile de întreținere, arată concluziile unui studiu realizat de compania de cercetare Daedalus Millward Brown pentru site-ul www.VeziCatFace.ro.

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

 

Conform datelor statistice, 77% dintre cei chestionați au declarat că s-au gândit la consumul de combustibil al viitoarei mașini, în timp ce 60% au luat în calcul fiabilitatea și 59% costurile cu întreținerea.

La distanță relativ mare se află siguranța autoturismului/testele Euro NCAP (28%), aspectul exterior (18%) și aspectul interior (12%). De asemenea, mărimea portbagajului este unul dintre primele trei criterii pentru 11% dintre repondenți, cu un procent în plus față de cei 10% care se uită la păstrarea valorii în timp a autoturismului.

Alte criterii ale cumpărătorului român de mașini se referă la: nivelul de poluare (8%), culoarea mașinii (4%), demarajul (3%) și dimensiunile autovehiculului (2%).

Prin comparație cu femeile, bărbații aleg într-o mai mare măsură un autoturism după fiabilitate (62%). În schimb, femeile sunt mai interesate de consumul de combustibil (81%), în comparație cu criteriile alese de bărbați.

Românii cu studii superioare aleg un autoturism după fiabilitate și nivelul de siguranță și se uită mai puțin la consumul de combustibil și la aspectul exterior al mașinii, se precizează în studiul Daedalus Millward Brown.

Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 2.686 proprietari de autoturisme din România. AGERPRES (AS — autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilică)

2014-01-30 12:48:09
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!