Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

O PERSONALITATE PE ZI: Cântăreaţa Laura Pausini

O PERSONALITATE PE ZI: Cântăreaţa Laura Pausini

O PERSONALITATE PE ZI: Cântăreaţa Laura Pausini
 

Cântăreaţa Laura Pausini s-a născut la 16 mai 1974, în Solarolo, Ravenna, Italia. În 1993, a participat şi a câştigat Marele Premiu la Festivalul de muzică de la Sanremo cu piesa ''La solitudine''. În acelaşi an a lansat albumul ''Laura Pausini'', care a staţionat un an întreg în Top 10 din Italia, spre sfârşitul anului fiind lansat în Olanda şi Belgia, apoi şi la nivel internaţional, notează www.laurapausini.com.

Anul următor a câştigat Premiul III al Festivalului de la Sanremo, cu melodia ''Strani Amori''. De asemenea, a lansat albumul ''Laura'' şi albumul ''Laura Pausini'' în limba spaniolă, o colecţie de hituri de pe cele două albume lansate. În 1995, a lansat versiunea în limba engleză a albumului, în care a inclus hitul ''Loneliness'' (''La Solitudine''). În 1995, s-a aflat în topul Billboard, la categoria ''Cea mai bună artistă a anului 1994'', după cântăreaţa americană Mariah Carey.
 


A lansat în 1996 albumul ''Le Cose che Vivi'', care a inclus single-lul ''Il Mondo che Vorrei''. În 1997 a plecat în primul său turneu, iar la sfârşitul anului a cântat în faţa Papei Ioan Paul al II-lea în cadrul concertului ''Crăciun la Vatican''. Albumul ''La Mia Risposta'', lansat în 1998, cuprinde melodia ''Looking for an angel'', scrisă pentru Laura de cântăreţul şi compozitorul american Phil Collins. În 1999 a contribuit la coloana sonoră a filmului ''Message in a bottle'', cu melodia ''One More Time'', compusă de un alt cântăreţ şi compozitor cunoscut, Richard Marx. A cântat în duet cu tenorul Luciano Pavarotti, ''One more time'' şi ''Tu Che M'hai Preso il Cor'', în cadrul concertului ''Pavarotti & Friends''.

''Tra Te e il Mare'' este numele albumului lansat în 2000, care include single-ul ''Per vivere''. În 2001, a lansat ''The Best of Laura Pausini: E Ritorno da Te'', care include piesele ''E Ritorno Da Te'' şi ''Una Storia Che Vale'', precum şi o versiune rearanjată a majorităţii hiturilor sale, inclusiv a piesei ''Se Ami Sai''. A urmat turneul ''Laura Pausini live 2001'' şi a primit patru nominalizări la Premiile Latin Grammy.

În 2002, a lansat primul DVD ''Laura Pausini - Live 2001/2002 World Tour'' iar în SUA a lansat albumul ''From The Inside'', urmat de single-ul ''Surrender''. Cântă cu prilejul ceremoniei Premiilor Nobel de la Oslo, precum şi la un concert de binefacere pentru familiile pompierilor care au murit la 11 septembrie 2001, la New York, alături de Kevin Spacey şi Alejandro Sanz. Albumul ''From The Inside'' este lansat şi în Italia, în 2003. În 2005 a lansat primul său CD ''Live in Paris 2005'' (CD+DVD), urmat de ''Laura Pausini - San Siro 2007'' (CD+DVD) şi ''Inedito Special Edition'' (2012, CD+DVD).

Laura Pausini a câştigat trei premii Latin Grammy pentru Best Female Pop Vocal Album, pentru albumele ''Escucha'' (2005, versiunea spaniolă a albumului ''Resta in ascolto''), ''Io Canto'' (2007) şi ''Primavera in anticipo'' (2009). La 8 februarie 2006 a devenit prima artistă italiană care a câştigat un premiu Grammy, respectiv premiul pentru Best Latin Pop Album cu ''Escucha''.

În 2006, a primit titlul de Comandor al Ordinului ''Meritul Republicii Italiene''. În acelaşi an, a participat la turneul ''Juntos en concierto'', alături de Marc Anthony şi Marco Antonio Solis, organizat în cele mai importante oraşe din SUA. La 10 noiembrie noul său album ''Io canto'' a fost lansat în italiană şi spaniolă, fiind precedat la 13 octombrie de un single cu acelaşi titlu. A fost cel mai bine vândut album în Italia. În 2007, a primit Premiul pentru Cel mai bine vândut artist italian la World Music Awards pentru ''Io canto'', precum şi un Latin Grammy Award la categoria ''Cel mai bun album pop al unei artiste''.

Cele mai recente albume ale cântăreţei sunt: "Inedito" (2011), ''20 The greatest Hits'' (2013), ''Simili'' (album de studio, 2015), "Laura Xmas" (2016).
 


În 2015, a fost unul dintre antrenorii de la concursul ''Vocea'' (Spania) alături de Antonio Orozco, Malú şi Alejandro Sanz. A fost invitată de onoare la Starlite Gala 2015 şi a primit Premiul pentru Filantropie care i-a fost înmânat de actorul Antonio Banderas. În 2016 a primit pentru a patra oară Premiul Cadena Dial pentru cel mai de succes artist în Spania.

Printre artiştii alături de care a cântat se află: Miguel Bosé (''Te Amaré''), Andrea Bocelli (''Dare To Live''), Nek (''Sei Solo Tu''), José el Francés (''Dime''), Hélene Segara (''On N'oublie Jamais Rien, On Vit Avec''), Gloria Estefan (''The standards''), Juan Gabriel (''Abrázame muy fuerte'').

Artista s-a implicat într-o serie de acţiuni umanitare, între care: a colaborat cu ''Intervita'' Miami şi a luat parte la campania de susţinere a copiilor nevoiaşi din America Latină, alături de Gloria Estefan şi Shakira, purtătoare de cuvânt pentru campania de luptă împotriva SIDA ''Femmes face au sida'', desfăşurată sub auspiciile prinţesei Stephanie de Monaco, a participat la campania Amnesty International privind violenţa împotriva femeilor şi pentru promovarea testelor HPV în rândul femeilor din Europa; a organizat concertul ''Amiche per l'Abruzzo'', la care au cântat peste 50 de cântăreţe italiene, fiind strânse fonduri pentru regiunea Abruzzo grav afectată de un cutremur puternic (2009), a participat la proiectul ''Voci Unite pentru Chile'', alături de artiştii Shakira, Michael Buble, Juanes şi Miguel Bose, în vederea strângerii de fonduri pentru populaţia chiliană afectată de cutremur (2010).

AGERPRES (Documentare - Irina Andreea Cristea, editor: Ruxandra Bratu, editor online: Gabriela Badea)

 

*** Explicatie fotografie din deschidere: Cântăreaţa italiană Laura Pausini interpretează o melodie în cadrul concertului de caritate ''La Noche de Cadena 100'' organizat la pavilionul Wizink Center din Madrid, Spania, la 23 martie 2019 

2019-05-16 11:00:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!