Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

IPP cere partidelor să aducă la București lideri europeni care să vorbească despre miza alegerilor europene

IPP cere partidelor să aducă la București lideri europeni care să vorbească despre miza alegerilor europene

 

Institutul pentru Politici Publice (IPP) le cere liderilor principalelor partide politice din România, printr-o scrisoare deschisă, să aducă la București lideri marcanți europeni care să vorbească despre miza alegerilor europene, din perspectiva electorală a curentelor pe care le reprezintă.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / TRAIAN NEGULESCU

 

IPP atrage atenția că prezența la vot este "într-un alarmant trend de scădere" peste tot în Europa și mai ales în România și că potrivit analizelor de profil din ultimii ani, una dintre explicațiile nivelului redus de interes al cetățenilor europeni pentru alegerile europarlamentare ține de cunoștințele limitate ale votanților cu privire la importanța și rolul pe care Parlamentul European le are în relație cu viața lor cotidiană.

"În acest context, Institutul pentru Politici Publice, organizație neguvernamentală care s-a aplecat constant, prin studiile elaborate, asupra fenomenului scăderii îngrijorătoare a interesului românilor în alegeri, solicită — prin prezenta scrisoare publică — liderilor principalelor partide politice să invite în România, în perioada următoare, personalități reprezentând activ familiile politice de la nivel european care să determine o mai bună înțelegere, de către votanții români, a diferențelor de viziune în ce privește dezvoltarea spațiului European și implicit a României", se arată în scrisoarea IPP, transmisă marți AGERPRES.

IPP consideră că aducerea în România a liderilor curentelor politice care să discute tematica europeană poate întări "sentimentul de apartenență la spațiul european".

"Apreciem că partidele politice responsabile au această datorie morală față de alegătorii români în condițiile în care europarlamentarii noștri s-au achitat doar într-o mică măsură de obligația de a explica românilor ce ofertă electorală au familiile politice importante de la nivel european. Aceste prezentări și dezbateri publice ar trebui făcute în perioada imediat următoare pentru a se evita politizarea excesivă a prezenței unor asemenea personalități în România, abordare specifică partidelor românești în perioada oficială a campaniei electorale", se subliniază în scrisoarea respectivă.

Institutul pentru Politici Publice mai apreciază că prin lipsa unor dezbateri consistente privind problematica UE partidele nu vor face altceva decât să mărească distanța dintre România și celelalte state membre UE.

"Înțelegem că miza acestor alegeri poate să fie, prin organizarea unui referendum pentru revizuirea Constituției, mutată mai mult spre dezbateri cu caracter intern, însă, prin lipsa unor dezbateri consistente privind problematica UE, partidele nu fac decât să mărească distanța dintre România și ceilalți membri UE, inclusiv față de statele în care domină curentul eurosceptic", susține IPP. AGERPRES/(AS — autor: Mirela Bărbulescu, editor: Antonia Niță)

2014-01-14 14:49:03
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!