Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Imigranții români și bulgari ar fi binevenți în Marea Britanie dacă muncesc și își plătesc taxele (sondaj)

Imigranții români și bulgari ar fi binevenți în Marea Britanie dacă muncesc și își plătesc taxele (sondaj)

 

Britanicii nu au sentimente rasiste față de români și bulgari, însă consideră guvernul vinovat pentru lipsa de informații reale cu privire la impactul pe care îl va avea în continuare imigrația asupra Marii Britanii, arată un sondaj realizat de think-tank-ul independent British Future, informează marți Huffington Post.

 

Foto: XINHUA FLUX / Xu Zijian

 

77% dintre respondenți au afirmat că imigranții din România și Bulgaria ar fi bineveniți în țara lor dacă ar munci din greu și și-ar plăti taxele, ar învăța limba și s-ar integra în comunitate.

Cu toate acestea, 80% dintre persoanele chestionate au afirmat că ar dori măsuri mai dure în ceea ce privește imigrația.

'Momentul unui nou val de imigrație din România și Bulgaria nu este popular și oamenii sunt îngrijorați cu privire la presiunile pe care le-ar putea provoca — însă nu au prejudecăți. Oamenii doresc ca lucrurile să fie lămurite, nu să fie creată agitație. Dacă nou-veniții vor depune eforturi să muncească din greu, să contribuie și să se integreze în Marea Britanie, ei vor fi în mare parte acceptați', a declarat Sunder Katwala, directorul British Future.

Sondajul realizat de think-tank-ul independent arată că 38% dintre britanici consideră că numărul imigranților din România și Bulgaria va ajunge până la 50.000 în 2014, în timp ce 18% consideră că numărul acestora va fi între 50.000 și 100.000. Un procent de 13% cred că numărul românilor și bulgarilor care vor sosi în Marea Britanie ar putea ajunge până la 500.000.

Guvernul român a dat însă asigurări că numărul acestora nu va fi atât de mare. Politiceni importanți din România și Bulgaria au respins temerile potrivit cărora ridicarea restricțiilor ar putea conduce la un val de imigranți provenți din cele două țări în Marea Britanie.

Aproape trei sferturi dintre britanici consideră că guvernul de la Londra nu a furnizat suficiente informații cu privire la ce se va întâmpla atunci când restricțiile de pe piața muncii din Marea Britanie vor fi ridicate, la 1 ianuarie 2014, pentru români și bulgari.

Guvernul britanic a refuzat în mod repetat solicitările de a publica estimările cu privire la numărul imigranților care sunt așteptați să sosească în Marea Britanie de la 1 ianuarie, deși pronosticurile neoficiale indică sosirea în fiecare an a unui număr de peste 50.000 de români și bulgari.

Mai puțin de jumătate dintre respondenți — 43% — au declarat că l-au auzit pe premierul David Cameron vorbind despre modificările drepturilor pentru români și bulgari de a munci în Marea Britanie și aproximativ o treime — 32% — nu au auzit acest subiect dezbătut de importanți politicieni britanici.

Sondajul a fost realizat după ce premierul Cameron a stabilit planuri radicale de revizuire a normelor privind acordarea de ajutoare sociale, între care și interzicerea ca noii veniți să primească beneficii sociale în primele trei luni de la sosirea lor în Marea Britanie. AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Mariana Ionescu)

2013-12-17 12:39:56
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!