Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

ȘTIRI DE WEEK-END - EXTERNE - 16 FEBRUARIE

ȘTIRI DE WEEK-END - EXTERNE - 16 FEBRUARIE

 

Cel puțin trei turiști străini au fost uciși, iar alți 14 răniți, duminică, într-un atentat cu bombă asupra autocarului în care se aflau, în apropiere de stațiunea balneară Taba, în Sinaiul egiptean. Ministerul egiptean al Afacerilor Interne a informat că doi turiști coreeni și șoferul egiptean al autocarului au murit în explozie, iar 14 au fost răniți, toți turiști coreeni.

Foto: (c) Cui Xinyu / XINHUA FLUX

* Un autocar românesc care transporta 43 de pasageri spre România a fost implicat într-un accident rutier, duminică, pe un drum la 400 de km de Stockholm, fiind înregistrată o singură persoană rănită — șoferul de rezervă român.

* Oponenții puterii ucrainene au evacuat duminică sediul primăriei Kievului, unul din centrele mișcării de contestare ocupat din luna decembrie, ca urmare a eliberării protestatarilor arestați.

* Președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a declarat duminică că va fi 'extrem de dificil, dacă nu imposibil' ca o Scoție independentă să adere la Uniunea Europeană, în cazul în care această regiune britanică va deveni stat independent în urma referendumului preconizat să se desfășoare în luna septembrie.

* Cea de-a 64-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (Berlinala) a recompensat sâmbătă continentul asiatic și, în special, China, decernând Ursul de Aur și premiul pentru cel mai bun actor lungmetrajului chinez Black Coal, Thin Ice.

* La Cairo a început duminică procesul pentru 'spionaj vizând desfășurarea de acțiuni teroriste' împotriva fostului președinte islamist egiptean Mohamed Morsi și a 35 de apropiați ai săi. Printre persoanele care au compărut în fața completului de judecată alături de fostul șef al statului se numără o serie de lideri ai mișcării Frații musulmani, formațiune care a ieșit câștigătoare în mai multe alegeri după căderea regimului fostului lider Hosni Mubarak la începutul anului 2011.

* Două sute de mineri ar fi blocați în subteran într-o mină abandonată în Africa de Sud, iar echipele de salvare încearcă să ajungă la ei.

* Populația din localitățile inundate de Tamisa se aștepta sâmbătă ca nivelul apelor să crească în următoarele ore, la o zi după o furtună care s-a soldat cu trei morți, unul al Londra, un altul pe un vas în largul mării, iar cel de-al treilea în Irlanda. După ce furtuna Ulla a lovit dur sâmbătă în Marea Britanie și Franța, peste 115.000 de locuințe sunt lipsite de energie electrică, se înregistrează serioase probleme în transportul rutier, precum și numeroase alunecări de teren. Pe continetul asiatic, cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața, iar sute de mii de familii au rămas fără curent electric în urma căderilor masive de zăpadă ce s-au abătut în ultimele 48 de ore asupra capitalei nipone Tokyo și a unor regiuni din estul arhipelagului nipon, provocând perturbări majore în traficul aerian și cel terestru.

* Trei din patru francezi (75%) sunt de părere că justiția funcționează prost în țara lor și mai mult de jumătate dintre aceștia (59%) au o părere proastă despre ministrul justiției, Christiane Taubira, arată un sondaj de opinie.

AGERPRES/(AS — editor: Mariana Ionescu)

2014-02-16 17:37:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!