Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Pocora: Antonescu și Iohannis au primit mandat de fermitate privind respectarea protocolului USL

Pocora: Antonescu și Iohannis au primit mandat de fermitate privind respectarea protocolului USL

 

Președintele PNL, Crin Antonescu, și prim-vicepreședintele liberalilor, Klaus Iohannis, au primit un mandat de "fermitate" în ceea ce privește respectarea cu strictețe a protocolului USL, a anunțat duminică seara purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

Foto: AGERPRES ARHIVA /LIVIU SOVA

"Ceea ce s-a desprins este că mâine, la întâlnirea cu Victor Ponta, primul ministru și co-președinte al USL, domnul președinte Crin Antonescu însoțit de dl. prim-vicepreședinte au primit un mandat de fermitate, un mandat care înseamnă respectarea cu strictețe a protocolului USL, PNL respectă și își dorește să facă parte din proiectul USL așa cum a fost el votat și mandatat de către cetățeni prin alegerile din 2012", a declarat Pocora, după întâlnirea liderilor PNL.

Ea a explicat faptul că mandatul de fermitate înseamnă ca liderii USL să nu se abată de la programul de guvernare. "Mandatul de fermitate înseamnă să nu ne abatem de la protocolul semnat, de la programul de guvernare, de la votul dat de cetățeni în 2012, să ducem mai departe această alianță în forma în care ea a fost votată de cetățeni", a spus Pocora.

Întrebată dacă s-a discutat eventuala părăsire a guvernării de către PNL, în cazul în care premierul Victor Ponta nu renunță la propunerea unei poziții de vicepremier pentru PC, Pocora a afirmat că "discuția nu a fost în această manieră". "În discuția de astăzi nicidecum nu s-a pus în discuție de această manieră, discuția nu a fost de asemenea manieră. Ceea ce pe noi ne interesează și ceea ce contează pentru liberali este respectarea angajamentului luat în fața cetățenilor, ori acest lucru înseamnă un mandat de fermitate în discuția de mâine cu dl Ponta. (...) Eu am convingerea că premierul Victor Ponta susține continuarea proiectului USL, proiectul USL este foarte important și pentru domnia sa, prin urmare nu pot să iau în calcul o asemenea ipoteză", a spus Pocora.

Ea a subliniat că PNL rămâne ferm pe poziția sa în ceea ce privește un al patrulea vicepremier, arătând că "USL înseamnă formula din 2012". "PNL a solicitat doar o schimbare în interiorul mandatelor pe care le-a negociat de la începutul acestei formule guvernamentale. Prin urmare noi nu am făcut decât să schimbăm oameni în interiorul ministerelor care aparțin PNL, inclusiv acel post de vicepremier care aparține PNL, prin urmare PNL nu a cerut absolut nimic în schimb", a adăugat deputatul PNL.

În ceea ce privește postul de ministru de Interne și vicepremier pentru Klaus Iohannis, Pocora a spus că se va discuta în USL și "se încearcă să se găsească o formulă să rămânem în cadrul USL din 2012".

Ea a spus că discuția din PNL "nu a fost decât o consultare, o discuție informală". "Nu a fost o discuție în acești termeni de ieșire de la guvernare, pentru că suntem parteneri în această guvernare, am venit în această guvernare în această formulă. USL însemnând PNL, PSD plus cele două partide mai mici partenere, prin urmare nu s-a pus problema de această manieră — ieșirea de la guvernare. (...) Guvernul condus de Victor Ponta este un guvern USL, în care PNL și PSD sunt parteneri, este un contract, prin urmare dacă unul dintre parteneri rupe contractul atunci nu mai există termenul", a adăugat Pocora.

În ceea ce privește transformarea miniștrilor delegați în miniștri plini, purtătorul de cuvânt al PNL a spus că acest aspect se va discuta în cadrul întâlnirii cu premierul Victor Ponta.

Ea a precizat că nu a existat o discuție cu privire la votul din Parlament asupra formulei guvernamentale. AGERPRES/(A-autor: Cătălin Alexandru, editor: Mihai Simionescu)

2014-02-16 23:31:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!