Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Peter Paczolay (Comisia de la Veneția): Votul prin corespondență, o necesitate

Peter Paczolay (Comisia de la Veneția): Votul prin corespondență, o necesitate

 

Președintele onorific al Comisiei de la Veneția, Peter Paczolay, a afirmat, luni, că votul prin corespondență este o necesitate și speră ca românii din străinătate să beneficieze de acest drept.

Sursa foto: venice.coe.int

"Din experiența internațională, este o necesitate în a avea votul prin corespondență și sper că românii din afara țării vor beneficia de el", a declarat Peter Paczolay, la seminarul internațional "Codificarea Dreptului Electoral".

El a punctat că votul prin corespondență trebuie să dea posibilitatea electorilor care nu sunt în țară în ziua scrutinului sau locuiesc în alte țări să participe la alegeri.

"Este o dezbatere foarte lungă privind votul prin corespondență și nu numai în România, dar și în alte țări cum ar fi Ungaria. Ideea este că trebuie să se dea posibilitatea mai multor votanți să participe la alegeri, care nu se află în țară în ziua votului din diferite motive sau locuiesc în alte țări. Cred că argumentul de bază împotriva votului prin corespondență este că nu este sigur când votul ajunge sau că nu este manipulat în timpul procesului. Acesta a fost argumentul în Ungaria împotriva votului prin corespondență, nu știu cum este în România", a spus Peter Paczolay, judecător al Curții Constituționale a Ungariei.

Seminarul internațional "Codificarea Dreptului Electoral" organizat de Autoritatea Electorala Permanentă în parteneriat cu Comisia de la Veneția se desfășoară luni și marți la București.

Evenimentul reunește peste 40 de experți electorali români și străini, reprezentanți ai mediului academic, ai unor organisme de management electoral și prestigioase organizații internaționale cu activitate în domeniul electoral.

AGERPRES/(A — autor: Florentina Ștefănescu, editor: Claudia Stănescu)

2015-10-19 14:00:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!