Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Ana Maria Pătru: Accesul neîngrădit la urne în diaspora va fi unul dintre principalele obiective ale AEP

Ana Maria Pătru: Accesul neîngrădit la urne în diaspora va fi unul dintre principalele obiective ale AEP

 

Accesul neîngrădit la urne al românilor din diaspora va fi unul dintre principalele obiective ale Autorității Electorale Permanente, astfel încât incidente precum cele de la alegerile din 2014 să nu se mai repete, a declarat președintele AEP, Ana Maria Pătru, la Reuniunea Anuală a Diplomației.

Potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES de către AEP, Ana Maria Pătru a subliniat importanța informatizării secțiilor de votare și a implementării sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, apreciind că acesta va crește transparenta procesului electoral și va împiedica tentativele de vot multiplu.

"Președintele Autorității le-a vorbit celor prezenți despre importanța înscrierii alegătorilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate în Registrul electoral, începând cu data de 1 aprilie 2015, astfel încât pentru alegerile parlamentare de anul viitor să poată fi înființate suficiente secții de votare, iar experiența de la alegerile prezidențiale din 2014 să nu se mai repete", precizează sursa citată.

În discursul său, adaugă comunicatul, Ana Maria Pătru a trecut în revistă principalele reglementări care se referă la exercitarea dreptului de vot de către cetățenii români în străinătate, cuprinse în Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.

Președintele AEP a participat vineri la dezbaterea "Pregătirea organizării alegerilor, noua lege electorală, experiențe rezultate din pregătirea și desfășurarea exercițiilor electorale precedente", organizată de Ministerul Afacerilor Externe, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române. Au participat șefi ai misiunilor diplomatice permanente — ambasadori, consuli generali, directori ai Institutelor Culturale Române din străinătate.

AGERPRES/(AS — autor: Cătălin Alexandru, editor: Andreea Rotaru)

2015-09-04 16:42:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!