Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

AEP: 8.364 de cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de românii din străinătate

AEP: 8.364 de cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de românii din străinătate

 

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat, luni, că, până la această dată, au fost validate 8.364 de cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Dintre acestea, 6.205 menționează opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 2.159 — pentru secțiile de votare.

"Cererile de înscriere în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență au fost depuse în 40 de țări, iar cele cu opțiunea pentru votul în secțiile de votare au fost depuse în 33 de țări. Localitățile din străinătate unde a fost atins pragul minim de 100 de alegători înscriși în Registrul electoral necesar pentru organizarea unei noi secții de votare sunt Soroca și Căușeni din Republica Moldova", precizează AEP.

AEP face apel la cetățenii români din afara granițelor țării să se adreseze misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din apropierea locuinței.

Alegătorilor români din străinătate li se recomandă să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare în afara țării.

"AEP derulează, încă de anul trecut, o campanie susținută de informare a alegătorilor români din diaspora privind variantele și procedurile de vot la alegerile parlamentare din acest an, utilizând în acest scop toate canalele de comunicare: mediul online, întâlniri directe cu românii din peste 20 de localități din străinătate, distribuirea de materiale informative prin intermediul misiunilor diplomatice, al Info-chioșcurilor existente în cadrul comunităților românești și al aeroporturilor internaționale din România", se mai arată în comunicatul AEP.

AGERPRES/(AS — autor: Cătălin Alexandru, editor: Georgiana Tănăsescu)

2016-09-05 18:28:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!