Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

AEP: 18.277.372 de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul Electoral

AEP: 18.277.372 de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul Electoral

 

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul Electoral la data de 4 august este de 18.277.372, cu 2.295 mai mulți decât în urmă cu o lună, informează, joi, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

După cum precizează sursa citată, diferența apare ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul Electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia.

AEP amintește că Registrul Electoral este sistemul informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare.

"Registrul Electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară. Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul Electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii", adaugă comunicatul.

Potrivit datelor AEP, cei mai tineri alegători, cei cu vârsta de 18 ani, sunt în număr de 231.805, în timp ce 5.259 de cetățeni români cu drept de vot au peste 100 de ani.

AGERPRES/(AS — autor: Cătălin Alexandru, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

2016-08-04 16:17:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!